spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentMagazin alimentar amendat cu 50.000 de lei pentru că vindea ciocolată pentru...

  Magazin alimentar amendat cu 50.000 de lei pentru că vindea ciocolată pentru copii expirată

  Un magazin alimentar din municipiul Târgu Jiu a fost amendat cu suma de 50.000 de lei de către reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj, pentru că vindea ciocolată pentru copii expirată. Robert Spânu, directorul executiv al DSVSA Gorj, a precizat că lucrătorii magazinului au încercat modificarea termenului de valabilitate: „O amendă de 50.000 lei la un magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare cu termen de valabilitate expirat și pentru inducerea în eroare a consumatorului (prin modificarea acestui termen, astfel   încât produsul să pară în termen de valabilitate). Sancțiune complementară a constat în reținerea oficială a 23 bucăți de ciocolată Kinder“.

  Brutării amendate pentru mizerie

  De asemenea, inspectorii sanitar-veterinari au amendat două brutării pentru neîntreținerea echipamentelor și a spațiilor: „Au fost aplicate două amenzi de câte 10.000 lei la două brutării, pentru neîntreținerea spațiilor, echipamentelor și ustensilelor de lucru folosite: paviment, plafon, pereți, glafuri ale ferestrelor, utilaje și aparatură frigorifică neigienizate, tavane cu infiltrații, corpuri de iluminat neprotejate, pereți cu porțiuni deteriorate, vestiare neigienizate, lipsa facilităților de spălare și uscare a mâinilor“, a mai transmis directorul executiv al DSVSA Gorj.

  Reprezentanții instituției au mai dat o amendă de 10.000 lei la o carmangerie, pentru neîntreținerea spațiilor: stâlpii de susținere a plafonului prezentau porțiuni punctiforme de rugină, iar pavimentul din camera de congelare era deteriorat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: