spot_img
Altele
    AcasăNational5 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a aspiratorului tău

    5 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a aspiratorului tău

    Ni se întâmplă, de multe ori, din lipsa timpului sau poate că din cauza oboselii să nu acordăm o atenție prea mare întreținerii electrocasnicelor și acestea să se strice mai repede decât în mod normal. Pentru a evita aceste neplăceri, vom vorbi, în rândurile care urmează, despre cum poți prelungi durata de viață a aspiratoarelor.

    Toate electrocasnicele reprezintă o investiție pe termen lung, așa că este esențial să avem grijă de mentenanța și de curățarea acestora pentru a ne bucura pentru cât mai mult timp de ele și pentru a economisi bani.

    Hai să vedem ce sfaturi poți pune în aplicare pentru a nu te confrunta cu neplăcerea că aspiratorul tău să se strice înainte devreme.

    1. Curăță-l după fiecare utilizare

    Chiar dacă ți se pare exagerat sau o bătaie de cap în plus, te sfătuim să îți creezi un obicei din a curăța aspiratoarele după fiecare utilizare, orice model de aspirator ai folosi, fie el aspirator clasic, aspirator vertical sau robot de aspirare. Poate că la început ți se va părea peste mână, însă cu timpul vei vedea că vei dezvolta un nou obicei sănătos, care va contribui la prelungirea funcționării perfecte și pentru mult timp a aspiratorului tău. Iar dacă nu reușești să-l cureți de fiecare dată când îl folosești, încearcă măcar să faci acest lucru o dată la două sau trei utilizări, însă sub nicio formă nu amâna prea mult această activitate deoarece piesele se vor deteriora mult mai rapid, cu cât amâni procesul de întreținere și de curățare.

    • Citește instrucțiunile

    Nu sări acest pas necesar în procesul de curățare. Modelele diferite de aspiratoare au nevoie de o curățare diferită, așa că asigură-te că citești instrucțiunile de utilizare chiar dacă tu vei considera că nu este necesar și că ai destulă experiență. În funcție de modelul pentru care ai optat, sigur sunt sfaturi necesare și diferite de întreținere și de curățare, așa că te sfătuim să le afli pentru a te asigura că procesul se va desfășura corect și corespunzător.

    • Curăță periile

    Orice model de aspirator ai fi ales, acesta este dotat cu perii mai mari sau mai mici. Este extrem de important ca acestea să fie curățate bine deoarece acolo se acumulează tot felul de reziduuri și de mizerie care împiedică buna funcționare a aspiratoarelor. Curăță-le profund și demontează-le pentru a fi sigur că le-ai curățat bine și că nu riști o acumulare initilă de păr sau de alte reziduuri, care va îngreuna un următor proces de curățare.

    • Ai grijă de filtre

    Tot în funcție de modelul de aspirator pentru care ai optat este posibil că filtrele de praf să fie de unică folosință sau permanente. În cazul în care sunt de unică folosință, va trebui să le schimbi după fiecare utilizare, iar dacă sunt permanente, acestea trebuie curățate tot așa, după fiecare acțiune de a face curat.

    • Verifică sacul

    În cazul în care aspiratorul tău acumulează praful în saci, verifică dacă trebuie să înlocuiești sacii sau să îi golești. Chiar și umplerea lor până la jumătatea capacității poate îngreuna procesul de aspirare, ceea ce înseamnă că aspiratorul va avea nevoie de o putere mai mare de aspirare pentru a curăța bine suprafețele și nu este rezonabil să faci acest lucru deoarece consumul energetic va fi mai mare și aspiratorul se va deteriora mai rapid. În cazurile extreme, un sac plin poate duce chiar la scurtcircuitarea aspiratorului tău, lucru deloc plăcut.

    În cazul în care sacii sunt de unică folosință, asigură-te că vei achiziționa doar saci care se potrivesc modelului tău de aspirator deoarece sacii nepotriviți pot duce la pătrunderea prafului în alte componente ale aparatului electrocasnic și acest lucru poate, de asemenea, duce la deteriorarea sau scurtcircuitarea aspiratorului tău.

    Sperăm că te-am ajutat să te bucuri de aspiratorul tău pentru cât mai mult timp. Pune în aplicare acestee sfaturi utile și nu vei avea probleme cu aspiratorul pentru câțiva ani buni!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: