spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăNews AlertComunicatul Gărzii de Mediu în legătura cu închiderea depozitului de deșeuri din...

  Comunicatul Gărzii de Mediu în legătura cu închiderea depozitului de deșeuri din Târgu Jiu

  „Începând de ieri, 23.03.2021, a intrat în vigoare decizia emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj privind suspendarea Autorizației Integrate de Mediu pentru Depozitul de deșeuri municipale de la Târgu Jiu. De la această dată, până la eliminarea cauzelor, depozitul deținut de firma Polaris MEDIU SRL își va suspenda activitatea, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Operatorul economic care exploatează depozitul s-a angajat să finalizeze lucrările de diminuare a disconfortului olfactiv în maxim 11 săptămâni.
  Decizia luată de APM Gorj survine ca urmare a nemulțumirii locuitorilor din cartierul Slobozia al Municipiului Târgu Jiu, care au sesizat, în repetate rânduri, disconfortul olfactiv generat de acest depozit. Deși, în ultimii doi ani, Garda Națională de Mediu a efectuat 28 de controale la acest operator, în timpul cărora a aplicat sancțiuni în valoare de 495.000 lei și a trasat mai multe măsuri de conformare, acestea nu au fost realizate în integralitatea lor. Lucrările efectuate de operator, până în prezent, nu au condus la diminuarea disconfortului olfactiv.
  În noiembrie 2020, Comisariatul General al GNM, împreună cu Comisariatul Județean Gorj, au efectuat un control comun la Depozitul de deşeuri Tg. Jiu, în urma căruia s-a stabilit un alt set de măsuri, respectiv obligarea operatorului economic POLARIS MEDIU SRL la captarea gazelor de depozit şi arderea lor centralizată, aşa cum prevede Autorizaţia Integrată de Mediu nr. 4 din 14.10.2019.
  Deoarece aspectele constatate de către echipa de control au constituit abateri față de autorizaţia de mediu, a fost transmisă o notificare către APM Gorj cu privire la nerespectarea autorizaţiei integrate de mediu. Ulterior, APM Gorj a transmis operatorului POLARIS MEDIU SRL o notificare prealabilă cu termen de rezolvare a neconformităţilor în 60 de zile.
  Întrucât, în timpul verificărilor, comisarii de la GNM – Comisariatul Județean Gorj au constatat că nici de această dată nu au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite, APM Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu deținută de operator, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Agenția județeană pentru protecția mediului a comunicat această decizie tuturor factorilor implicați în gestionarea deșeurilor, astfel încât autoritățile locale să poată face demersuri pentru soluționarea acestei probleme.
  Față de această situație, Garda Națională de Mediu își exprimă întreaga disponibilitate de a pune la dispoziția autorităților locale datele necesare, expertiza și
  sprijinul tehnic, în vederea identificării unor soluții care să preîntâmpine o eventuală criză a deșeurilor la nivelul județului, ale cărei urmări ar putea avea efecte asupra sănătății populației.
  Totodată, în perioada următoare, Comisariatul Județean Gorj al GNM va monitoriza starea de salubritate a localităților de pe raza județului, precum și modul în care autoritățile locale gestionează problema deșeurilor“, a comunicat Garda Națională de Mediu.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: