spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăNews AlertProiectul liberal " Românie educată" a eșuat. Ce propune opoziția!

  Proiectul liberal ” Românie educată” a eșuat. Ce propune opoziția!

  În urma rezultatelor catastrofale de la examenele naționale opoziție militează pentru modificări pe linie educațională. „La mai bine de șase ani de la angajamentul președintelui de a milita pentru o „Românie educată” proiectul, generos de altfel, a fost reluat de acolo de unde a rămas, adică de la zero. În locul unei Românii în care educația să fi evoluat, iată că ne confruntăm cu aceleași probleme ca acum șase ani, plus altele apărute în tot acest timp în care nu s-a făcut nimic.
  O Românie educată nu poate exista în condițiile unui abandon școlar care ajunge la cote alarmante (peste 90.000 de copii au abandonat școala, dispărând din sistemul educațional între momentul înscrierii în învățământul gimnazial și bacalaureat) și nici în condițiile în care nu este asigurat accesul tuturor elevilor, studenților și cadrelor didactice la platforme moderne de educație și la resurse educaționale în format digital.
  De aceea, PSD susține ajungerea la un consens politic național în domeniul Educației, venind cu soluții concrete care vor avea o contribuție majoră la reducerea abandonului școlar și la asigurarea unei educații moderne. Reconfigurarea programelor școlare, a planurilor cadru, adaptarea lor la cerințele existente pe piața muncii, digitalizarea sistemului de învățământ, sunt doar câteva dintre propunerile pe care PSD le avansează pentru ca învățământul românesc să redevină unul de calitate”, a transmis senatorul Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: