spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăNews AlertScrisoare deschisă FNME

  Scrisoare deschisă FNME

  Sindicatul FNME din CE Oltenia a transmis o scrisoare deschisă tuturor factorilor de răspundere din județ.

  „Scrisoare deschisă ,

  Către,

  Deputat Vilceanu Dan – Președinte PNL Gorj
  Deputat Pecingina Gheorghe
  Senator Iordache Ion

  Deputat Weber Mihai – Președinte PSD Gorj
  Deputat Manta Claudiu
  Senator Rujan Cristinel

  Deputat Miruta Radu – Președinte USR Gorj

  Președinte Consiliul Județean Gorj – Popescu Cosmin

  Prefect Gorj – Pistol Cosmin

  Federația Naționala a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federația Naționala Mine Energie și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie, organizații sindicale reprezentative, ce reprezintă 93% dintr-un total de 12195 angajații ai CE Oltenia, va solicitam in numele salariaților pe care ii reprezentam, sa faceți demersurile necesare in vederea susținerii unor măsuri de protecție socială, ce se impun in perioada premergătoare aprobării planului de restructurare și decarbonare, înaintat Comisiei Europene.

  Situația actuala in care se afla S CE Oltenia SA, coroborat cu planul de decarbonare adoptat la nivelul Uniuni Europene și asumat de către România, ne pune in postura de a găsi impreuna cu dvs. ca oameni politici responsabili, soluții alternative pentru evitarea unui genocid social in rândul salariaților companiei și implicit la nivelul întregului județ, dar și pentru evitarea escaladării unor conflicte și proteste spontane.

  In urma întâlnirilor avute, am identificat doua probleme de maxima importantă, unde va cerem implicare :
  Completarea al. (1) al art. 30 și modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, propunem completarea PLX 75/2021 :

  La al (1) al art. 30, după lit. h) se introduce o noua lit. i) care va avea următorul cuprins :
  ,,i) unitățile de producție a energiei electrice și termice și unitățile de extracție a cărbunelui .

  Punctul 2 și punctul 3, din PLX 75/2021, rămân in forma propusă de inițiatori.Termenul limita pentru depunerea amendamentelor este 15.02.2021.

  In premisa derulării unui program de restructurare ce va avea loc in intervalul 2021-2025,, solicitam introducerea S Complexul Energetic Oltenia SA, pe Lista operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, in conformitate cu prevederile ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici.
  A sosit momentul, ca impreuna, cu mic cu mare,sa ne unim forțele și sa demonstram ca interesul oamenilor primează in fata oricăror alte interese și orgolii”, se arată în adresa transmisă oficialilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: