spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăPoliticPNL și USR își negociază puterea, PSD propune 100 de măsuri pentru...

  PNL și USR își negociază puterea, PSD propune 100 de măsuri pentru România!

  De o lună de zile partidele politice poartă negocieri pentru formarea unui nou guvern. Datele se schimbă de la o oră la alta, în funcție de interesele PNL, PSD și USR.

  Deputatul de Gorj, ministrul Dan Vîlceanu a afirmat că el doreşte refacerea coaliţiei cu USR. „Ne interesează ca PNL să fie bine reprezentat şi corect reprezentat în structura guvernului şi ne înteresează în primul şi în primul rând să închidem această criză şi să avem un Guvern cu puteri depline. Matematica este matematică, sunt minimum 240 de voturi pe varianta cu USR, deci haideţi să nu forţăm matematica”, a spus secretarul general al PNL, arătând că discuţiile se fac între partide şi nu la televizor”, a transmis deputatul de Gorj.

  După ce l-au dat jos pe Cîțu, useriștii vor la guvernare. Deși pledează pentru refacerea coaliției par deranjați că liberalii poartă discuții și cu PSD. „În timp ce de la PNL nu se aude nimic despre reformele pe care și le asumau acum un an de zile, nimic despre încălcarea acordului de coaliție, se aude însă destul de tare schimbarea discursului din „PSD – ciuma roșie”, în „colegii de la PSD alături de care putem guverna majoritar””, a transmis deputatul USR Radu Miruță.

  Măsuri

  Între timp social-democrații dau înainte cu nevoia implementării unor măsuri menite să sprijine cetățeni în perioada următoare.

  “PSD consideră că, în condițiile actuale, este nevoie urgent de implementarea unui program de guvernare coerent și predictibil, acceptat la nivel social și economic. Un plan pe care cel mai mare partid din România l-a gândit în 100 de măsuri, printre care:

  – controlul pandemiei (prin reducerea numărului de infectări și de decese, scăderea presiunii pe sistemul de acordare a asistentei medicale, pentru toate categoriile de pacienți);

  – realizarea unui parteneriat real între mediul socio-economic și clasa politică, respectiv autorități publice, care să ducă la redobândirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului;

  – susținerea nivelului de trai al românilor, acum în prag de iarnă, prin adoptarea unor măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor;

  – plafonarea prețurilor la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică, pentru o perioadă de 6 luni, la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021;

  – asigurarea unei subvenții la gigacalorie, astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la nivelul lunii decembrie 2020”, transmite liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: