spot_img
21.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 21, 2024
Altele
    AcasăSocialÎncepe ” bătălia” pentru gradațiile de merit. Condiții mai aspre pentru...

    Începe ” bătălia” pentru gradațiile de merit. Condiții mai aspre pentru candidați!

    Guvernul a aprobat de curând metodologiei și criteriile privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2018. Potrivit calendarului dascălii gorjeni vor afla săptămâna viitoare câte gradații de merit vor fi acordate în Gorj. Profesorii care vor obține această gradație vor beneficia de o majorare salarială de 25% pentru următorii 5 ani.

    Elementele de noutate faţă de sesiunea de concurs din 2017 constau în stabilirea unui punctaj minim de 65 de puncte dintr-un total de 110 posibile, faţă de 70 de puncte, câte erau necesare anul trecut. „ În mare sunt aproape aceleași condiții. Pe 14 mai vom stabili la Inspectoratul Școlar ,împreună cu sindicatele, numărul de gradații pentru anul 2018. Apoi vom trece la punerea în aplicare a calendarului urmând ca la sfârșitul luni iulie să trimitem Ministerului documentele pentru a fi aprobate persoanele care vor beneficia de gradații de merit. La ora actuală îN Gorj 16% din numărul de persoane care ocupă funcții didactic auxiliare și de predare primesc la aceste gradații ”, a declarat Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

    Condiții impuse

    Potrivit documentului publicat, profesorii trebuie să-și depună dosarele în perioada 21 mai – 12 iunie 2018, iar pe 27 iulie inspectoratele afișează rezultatele. Gradaţia de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2018 și reprezintă o creștere cu 25% a salariului de bază deținut. La concursul pentru acordarea gradației de merit pot să participe profesorii cu vechime de cel puțin 5 ani, evaluați cu calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar, fără sancțiuni disciplinare sau penale “în perioada pentru care se realizează evaluarea” şi care au performanţe în inovarea didactică, în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în pregătirea elevilor distinşi la competițiile școlare recunoscute de Ministerul Educației etapa judeţeană, interjudeţeană, etapa naţională şi internaţională, în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2017. Cei care ajută la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu cerințe educaţionale speciale şi/sau tulburări de învăţare în învăţământul de masă, în progresele şcolare ale elevilor în risc de abandon şcolar, în iniţierea şi managementul unor proiecte şcolare care au condus la consolidarea culturii şcolare centrate pe progres, cooperare şi incluziune. Totodată, la concurs poate să ia parte și personalul didactic auxiliar cu vechime de cel puţin 5 ani, cu performanţe în activitate, în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2017, şi calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată, fără sancțiuni disciplinare sau penale.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: