spot_img
34.6 C
Târgu Jiu
luni, iulie 1, 2024
Altele
    AcasăNews AlertZeci de percheziții. Directori ai CFR Marfă, suspectați că au vândut mii...

    Zeci de percheziții. Directori ai CFR Marfă, suspectați că au vândut mii de vagoane ca fier vechi

    Aproximativ 60 de percheziţii au avut loc, în această dimineaţă, în Bucureşti şi la Timişoara, într-un dosar al DIICOT vizând CFR Marfă şi privind vânzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane de tren de marfă, la preţ subevaluat. Prejudiciul în acest caz se ridică la 6,3 miloane de euro.

    Întreaga conducere executivă a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ”CFR MARFĂ” S.A, în frunte cu fostul director general Mihuţ Crăciun, este implicată în gruparea infracţională vizată de percheziţiile care au loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în nouă judeţe, spun procurorii DIICOT. Potrivit acestora, în cursul anului 2016, la nivelul ”CFR MARFĂ” S.A. s-a constituit un grup infracţional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central şi teritorial al societăţii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2450 de vagoane destinate casării, în folosul SC REMAT S.A. Călăraşi.

    Potrivit procurorilor, primul nivel al grupului infracţional organizat a fost constituit din conducerea executivă a societăţii S.N.T.F. MARFĂ ”C.F.R. MARFĂ” S.A, compusă din directorul general Mihuţ Constantin Crăciun, directorul operaţiuni dezvoltare Daniel Ciobanu, directorul Departamentului Vânzări-Trafic Eugen Tudor, directorul economic-financiar Pavel Bărculeţ, managerul juridic Silviu Valeriu Costea, directorul Trafic Constantin Alupoaie, directorul vagoane Florin Enache, şeful Biroului Urmărire Contracte Mariana Căpăţână şi şeful Serviciului Exploatare Vagoane George Niculescu.

    Anchetatorii spun că angajaţii CFR vindeau vagoanele de marfă care sunt făcute dintr-un oţel special, la preţ de fier vechi, deci la un preţ mai mic decât adevărata loc valoare, iar diferenţa de bani şi-o însuşeau.

    Prejudiciul în acest caz – instrumentat de DIICOT Timişoara – ar fi de aproximativ 6,3 milioane de euro.

    Zeci de persoane ar urma să fie duse la sediul DIICOT pentru audieri.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!