spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateAglomeraţie şi nervi întinşi la buletine

    Aglomeraţie şi nervi întinşi la buletine

    Lunile de vară aduc mai multe cereri de soluţionare a actelor de identitate şi la Servicul de Evidenţă a Populaţiei. Motivul? În lunile iulie-august revin în Târgu-Jiu cu precădere cetăţenii rezidenţi sau care lucrează în străinătate şi au nevoie de buletine noi. Aşa se face că la Serviciul de Evidenţă Populaţiei Târgu-Jiu, se adună multă lume cu nervii strânşi şi răbdare tot mai puţină.

    Oamenii spun că trimpul este preţios pentru ei, mai ales pentru cei care nu au foarte mult la dispoziţie să petreacă în ţară. Problemele sunt multe pentru târgujienii care lucrează în afară şi nu au răgaz pentru ele, decât lunile iulie şi august când pot veni acasă în concediu. „Sunt venită în concediu, lucrez în străinătate, dar pot să spun că este prea aglomerat pentru luna august. Adică se ştie că revin cei mai mulţi gorjeni acasă, ar trebui evitată aglomeraţia să nu se stea la multe cozi. Ar trebui mai bună organizare. Timpul este preţios pentru noi când revenim acasă şi avem atâtea probleme de rezolvat”, a declarat o târgujiancă.

    Cererile la buletine au crescut cu 20%

    Aflux mare la ghişee, spune şi conducerea instituţiei, care subliniază o creştere a solicitărilor pentru buletine în această perioadă a anului de până la 20%, faţă de o lună obişnuită când se depun 1300 de cereri. „Noi suntem pregătiţi să facem faţă cererilor, deja se simte o creştere de 10-20% faţă de o lună normală când primim 1300 de cereri. În luna iulie, au fost 1700 de solicitări pentru buletine”, a declarat Dan Laurenţiu, director Serviciul de Evidenţa Populaţiei Târgu-Jiu. Volumul de muncă este altul în aceste luni ale anului, spun reprezentanţii instituţiei care explică faptul că în ciuda rugăminţilor, nu pot soluţiona cererile pentru cărţile de identitate, peste noapte. Conducerea Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu reaminteşte că nu există regim de urgenţă, iar limita de aşteptare admisă de lege poate atinge şi 45 de zile, când se prelungeşte de la 30. În general, se fac eforturi pentru ca durata de aşteptare să se limiteze la două săptămâni, dar nu se poate aplica acest lucru în toate cazurile, nu acolo unde sunt necesare investigaţii suplimentare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: