spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmplu program de curățare și spălare a gurilor de scurgere și a...

  Amplu program de curățare și spălare a gurilor de scurgere și a rețelelor de canalizare din Municipiul Tg-Jiu

  În fiecare an, echipe de lucrători din cadrul SC Aparegio Gorj SA desfășoară un amplu program de curățare și verificare a sistemului centralizat de preluarea a apelor pluviale și de canalizare din Municipiul Târgu Jiu.

  Anual, încă din primăvară, după un program bine stabilit, echipele Aparergio verifică și, unde este necesar, intervin în curățarea și degrevarea sistemului de canalizare. De cele mai multe ori, eforturile făcute pentru desfășurarea acestui program sunt nule, deoarece an de an, în cadrul acestei campanii lucrătorii operatorului descoperă de fiecare dată alte obiecte și diverse resturi de construcții, care îngreunează funcționarea sistemelor de canalizare și preluare a apelor uzate.

  Astfel, săptămâna aceasta s-au efectuat lucrări de curățare și spălare a gurilor de scurgere și a rețelelor de canalizare în zona Progresului și Dacia, urmând ca după ce lucrările urgente sunt finalizate, să fie verificate și celelalte zone din oraș. În majoritatea cazurilor, curățarea se efectuează manual, iar spălarea este realizată cu autospecialele din dotarea SC Aparegio Gorj SA.

  În cele mai multe situaţii sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale, sunt obturate cu diverse resturi de la materialele de construcţii, materiale plastice, carton sau bucăți de lemn. Cel mai mare duşman al canalizării sunt: materialele textile, servetelele umede şi produsele de igienă intimă, ale căror fibre se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând depunerile și împiedicând scurgerea apelor.

  În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.

  Efectele sunt cât se poate de dăunătoare atât pentru sănătatea noastră cât și pentru mediul înconjurător, iar nerespectarea unui minim de reguli pot duce până la distrugeri ale rețelei, iar eventualele lucrări de reparații generează costuri suplimentare cu funcționarea și întreținerea sistemului de canalizare al Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: