spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând va ajunge Comisia tehnică pe Transalpina pentru redeschiderea circulației

  Când va ajunge Comisia tehnică pe Transalpina pentru redeschiderea circulației

  Comisia tehnică formată din reprezentanți de la mai multe instituții abilitate va sosi mâine pe Transalpina în vederea verificării condițiilor de circulație pe cel mai înalt drum din România.

  Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat decizia în vederea efectuării reviziei speciale pe DN 67 C pentru deschiderea circulației pe sectorul de drum cuprins între km 34+800 și km. 79+200.

  Comisia se va întruni la ora 11.00 la districtul Rânca.

  Se lucrează la reabilitarea asfaltului din zona Rânca

  Lucrările de deszăpezire a celui mai înalt drum din România, care ajunge în pasul Urdele, la o înălțime de 2.145 de metri, au fost finalizate. De asemenea, lucrătorii de la Drumurile Naționale au montat și elementele de siguranță, parapete și indicatoare rutiere, mai ales că zăpada a dus la distrugerea unora dintre acestea.

  De asemenea, în prezent se lucrează la reabilitarea părții carosabile din  zona Rânca.

  Transalpina are o lungime totală de aproximativ 150 de kilometri. Porneşte din localitatea Bengeşti Ciocadia şi străbate trei judeţe: Gorj, Vâlcea şi Alba. Peisajele sunt spectaculoase.  Cel mai înalt punct este în Pasul Urdele, unde şoseaua atinge cota de 2.145 de metri, depăşind cu peste 100 de metri Transfăgărăşanul. Transalpina se termină în localitatea Sebeş, din judeţul Alba.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: