spot_img
Altele
    AcasăActualitateCupluri din Timişoara şi Craiova vor spune "da" la Poarta Sărutului, la...

    Cupluri din Timişoara şi Craiova vor spune „da” la Poarta Sărutului, la cumpăna dintre ani

    Vestea că se oficiază căsătorii la cumpăna dintre ani, la Poarta Sărutului, se pare, s-a dus şi peste graniţele judeţului. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, tot mai multe cupluri din Timişoara sau Craiova aleg să spună „Da” la Târgu-Jiu, de Revelion. Tradiţia se păstrează şi anul acesta, astfel că, până în momentul de faţă nouă cupluri şi-au exprimat dorinţa de a se căsători la Poarta Sărutului.

    Aleg să îşi unească destinele într-un loc special, un loc despre care se spune că ar fi simbolul dragostei. Poarta Sărutului atrage an de an, ca un magnet, cupluri, care doresc să spună „Da” la cumpăna dintre ani. Tradiţia se păstrează şi anul acesta, astfel că până în acest moment nouă cupluri şi-au exprimat dorinţa de a se căsători aici, în oraşul lui Brâncuşi, sub cupola unuia dintre cele mai mari monumente ale sculptorului. „Ca de fiecare dată la începutul perioadei de sărbători, continuăm tradiţia începută de domnul primar, Florin Cârciumaru, de a uni destinele la Poarta Sărutului, la cumpăna dintre ani. Şi anul acesta, ca în fiecare an, se vor organiza astfel de evenimente, şi îi invităm pe toţi, cei care doresc să îşi unească destinele la Poarta Sărutului, să îşi depună documentele. Ca şi perioadă de depunere a documentelor, aceasta este 19-21 decembrie. Cetăţenii trebuie să se prezinte la Oficiul de Stare Civilă în această perioadă”, a spus Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Se pare, nu numai cuplurile din Târgu-Jiu ar fi interesate de această „tradiţie”, ci şi persoane din alte localităţi ale ţării. „Până în momentul de faţă avem nouă cupluri înscrise pe liste. Suntem la stadiul de a face liste, urmând să centralizăm cererile şi apoi să oficiem căsătoriile, alături de domnul primar, la cumpăna dintre ani Anul trecut au fost 18 cupluri şi ca o particularitate, se pare că tradiţia s-a dus peste graniţele judeţului. Sunt patru cupluri care vin din afara judeţului, Timişoara, Craiova. Avem cu ce ne mândri. Le vom oferi şampanie şi tort, dar şi un buchet de flori, aşa cum spune tradiţia”, a mai punctat Dan Laurenţiu.
    Ca şi documente pentru încheierea căsătoriei, „solicitanţii” au nevoie de actele de identitate, în original şi copie, certificatele de naştere în original şi copie, certificatele medicale privind starea sănătăţii, care sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi care trebuie să cuprindă menţiunea expresă „SE POATE SAU NU SE POATE CĂSĂTORI”. În cazul în care persoanele care doresc să se căsătorească nu sunt la prima căsătorie, trebuie să facă dovada desfacerii căsătoriei anterioare, în baza sentinţei de divorţ. Cererea va fi timbrată cu un timbru de 2 lei iar taxa este neschimbată, 400 lei, taxă care se va achita la Serviciul de Stare Civilă. Ambii soţi trebuie să fie prezenţi la depunerea documentelor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: