spot_img
26.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateInformare la dezinformarea primarului

  Informare la dezinformarea primarului

  Comunicat de presă Aparegio Gorj:

  ”Domnul primar își (re)manifestă grija față de cetățenii Municipiului Târgu-Jiu, dezinformându-i din nou.

  Eroarea sa logică este clasică, de tipul ”post hoc ergo propter hoc” („după asta, iată că din cauza asta”) și nu îi reproșăm atât greșeala în sine, care poate fi făcută și de oameni de certă anvergură intelectuală (din acest punct de vedere orice aluzie la personajul în discuție fiind exclusă), cât motivele dubioase și îndoielnice care i-au provocat-o (generate de o fire iute certăreață și o aplecare naturală spre dezinformare).

  Despre ce este vorba? Primarul a împânzit scările de bloc ale Municipiului cu o ”informare” pe care a publicat-o și pe pagina de Facebook a Primăriei prin care înștiințează cetățenii  că, ”potrivit deciziei nr. 2168/2020 pronunțată de Curtea de Apel Craiova, majorarea tarifelor practicate de SC Aparegio SA este nelegală,  iar asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice pot solicita societății de apă și canal returnarea sumelor încasate nelegal.”

  Aceasta este o încercare mârșavă de manipulare a cetățenilor, asumată de primar, după cum  reiese din considerentele pe care le vom expune  în continuare.

  1. Principiul neretroactivității legii civile, consacrat de art. 15 din Constituția României și art. 6 din Noul Cod Civil, prin urmare Hotărârea nr. 2168/2020 pronunțată de Curtea de Apel Craiova producând efecte numai pentru viitor. Primarul încearcă să folosească opinia publică (dezinformând-o și manipulând-o grosier) în lupta sa donquijotească (în sensul zădărniciei și lipsei de temei real, nu al candorii și bunei-credințe a personajului invocat) cu APAREGIO GORJ S.A. Practic, primarul este prizonierul propriilor fantasme legate de Companie, târând-o în dispute pe care deja nu mai putem să le ignorăm, chiar dacă arsenalul de mizerii, josnicii și minciuni folosite ne displace profund și nici nu ne este familiar ca ”instrument” de dialog.
  2. Referitor la ajustarea cu indicele prețurilor de consum de 107,18%: aceasta s-a făcut în urma Hotărârii nr. 15/22.04.2019 a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”ADIA” Gorj, adoptată după ce APAREGIO GORJ S.A. a respectat toți pașii procedurali obligatorii (finalizați cu obținerea avizului favorabil din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.)

  Primăria Târgu-Jiu a atacat în instanță Hotărârea menționată anterior a ”ADIA” Gorj  (APAREGIO GORJ S.A. nefiind parte în acest proces!), obținând anularea ajustării tarifelor pe vicii de procedură în ceea ce privește emiterea acesteia, vicii nicidecum imputabile operatorului.

  În concluzie – APAREGIO GORJ S.A. a acționat în conformitate cu obligațiile legale și cu cele asumate prin Contractul de Delegare, neputându-i-se reproșa faptul că a aplicat dispozițiile cu caracter obligatoriu care o priveau decise prin Hotărîrea nr. 15/22.04.2019 a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”ADIA” Gorj, chiar dacă aceasta a fost anulată în instanță.

  NB: Aici intervine eroarea logică ”post hoc ergo propter hoc” pe care am  menționat-o la început.

  Încheiem parafrazându-l pe Mark Twain: ”Înainte de a-l citi pe primar eram neinformat, după ce îl citesc sunt dezinformat.”

  P.S.: Acest răspuns vizează numai acțiunile nesăbuite ale persoanei care vremelnic ocupă funcția de primar, nu și Primăria – o instituție perfect onorabilă și respectabilă pe care, din punctul nostru de vedere, nu o considerăm implicată în aceste fabulații și intrigi slabe.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: