spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateInvestiţii de peste 1 milion de euro la ambulatoriul Spitalului Bumbeşti-Jiu

    Investiţii de peste 1 milion de euro la ambulatoriul Spitalului Bumbeşti-Jiu

    Peste 1 milion de euro vor ajunge la Ambulatoriul Spitalului Bumbeşti-Jiu. La atât se ridică valoarea proiectului care prevede reabilitarea, extinderea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Potrivit edilului de la Bumbeşti-Jiu, proiectul este în faza de început, urmând ca în perioada următoare să se aleagă prin licitaţie firma care se va ocupa de lucrările de construcţii iar în luna martie se va demara procedura de achiziţionare a echipamentelor şi aparaturii moderne pentru dotarea ambulatoriului.

    Proiectul de peste 1 milion de euro este finanţat prin Programul Operaţional Regional şi prevedere reabilitarea, extinderea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Potrivit primarului Constantin Bobaru cel mai important aspect al acestui proiect este faptul că ambulatoriul va fi dotat cu echipamente şi aparatură moderne, fapt ce va îmbunătăţi calitatea actului medical. „Ne aflăm la un moment de început pentru implementarea unui proiect de finanţare. Este vorba de reabilitarea, extinderea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Beneficiar este unitatea administrativ teritorială Bumbeşti-Jiu. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional. Este vorba de un proiect care depăşeşte 1 milion de euro, mai precis valoarea totală este aproape 5 milioane de lei şi vizează în principal reabilitarea spaţiilor existente cu destinaţia ambulatoriul de specialitate al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, extinderea acestor spaţii unde îşi va desfăşura activitatea ambulatoriul de specialitate şi bineînţeles procentul cel mai important din valoarea acestui proiect vizează dotarea cu echipament şi aparatură medicală în vederea creşterii calităţii actului medical”, a explicat primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru. În ciuda faptului că Spitalul Orăşenesc a fost închis o perioadă de timp, se pare că lucrurile au intrat pe făgaşul normal, iar autorităţile locale au reuşit să obţină finanţare pentru acest proiect privind reabilitarea ambulatoriului. „A fost un început al acestui proiect demarat cu câţiva ani în urmă, a fost o sincopă de-a lungul timpului pentru că după cum ştiţi în anul 2011, spitalul a fost închis şi odată cu aceasta exista riscul de a pierde această finanţare pentru că rămânea fără obiect. Nu putea să fie ambulatoriul integrat al Spitalului, fără Spital. Am ţinut lucrurile aşa în stand-by o perioadă de timp până am reuşit reluarea activităţii la Spitalul Orăşenesc”, a declarat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti-Jiu. Deşi proiectul se află la faza de început, autorităţile locale au făcut deja primii paşi, urmând ca în luna martie să fie demarată procedura în vederea achiziţionării echipamentelor şi aparaturii. „La momentul de faţă suntem la faza de început am făcut primii paşii, asta însemnând încredinţarea primelor contracte de servicii, consultanţa, dirigenţia de şantier şi activitatea pentru care ne aflăm astăzi aici. Urmează ca în perioada imediat următoare să selectăm constructorul pentru lucrările de construcţii. Este scoasă la licitaţie respectiva lucrare iar în luna martie vom demara procedura de achiziţie a echipamentelor şi aparaturii pentru dotarea ambulatoriului”, a mai precizat edilul de la Bumbeşti-Jiu.

    7 cabinete dotate cu aparatură modernă

    Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală şi ridicarea acestora la standarde europene, cu impact direct asupra calităţii serviciilor medicale oferite şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la sănătate. Implementarea proiectului asigură îmbunătăţirea serviciilor medicale din cele 7 cabinete: medicină internă, neurologie, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, pediatrie, imagistică medicală şi laboratorul de analize. Mai mult decât atât se va mări cu 15-20% capacitatea serviciilor medicale şi al tratamentului ambulatoriu al populaţiei oraşului şi al localităţilor limitrofe. „Odată cu finalizarea implementării acestui proiect chiar pot fi atinse nişte ţinte pe care bănuiesc că fiecare unitate medicală şi le propune şi anume creşterea calităţii actului medical şi bineînţeles punerea la dispoziţie a medicilor şi a personalului medical care desfăşoară activitatea la acest spital, a unei aparaturi de înaltă performanţă astfel încât prin folosirea ei să poată face o diagnosticare şi un tratament adecvat pacienţilor care se prezintă la această unitate medicală”, a mai declarat Constantin Bobaru. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni iar beneficiarii direcţi sunt pacienţii ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu precum şi personalul medical şi auxiliar al ambulatoriului. „Sperăm ca prin condiţiile noi care se creează să stimulăm în primul rând medicii pentru că ei sunt în principal cei care sunt deficitari pe piaţa muncii. Foarte mulţi medici în special cei tineri pleacă în străinătate”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, Aurel Stolojanu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: