spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateLocuințe sociale P+8E, la Târgu Jiu. Evenimentele de pe Insuliță, mutate în...

  Locuințe sociale P+8E, la Târgu Jiu. Evenimentele de pe Insuliță, mutate în zona Narciselor

  Autoritățile au în plan să obțină finanțare pentru realizărea unor noi locuințe sociale la Târgu Jiu. Dacă Ministerul Dezvoltări va întinde o mână de ajutor, imobilele vor fi realizate în zona Narcise. Tot acolo, în mai puțin de doi ani, ar urma să fie realizat cel mai mare parc de agrement din Oltenia.

  Vești bune pentru târgujienii care și-au depus dosare în vederea obținerii unei locuințe. Primăria Târgu Jiu are în plan construirea unor noi imobile de tip social. “Depunem documentațiile necesare la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea unor finanțări în vederea construirii unor locuințe sociale P+8E. Ne permite zona din Narcise să putem construi blocuri sociale pentru cetățenii care au deja depuse dosarele în vederea obținerii unei locuințe sociale”, a trasmis primarul Marcel Romanescu.

  3 milioane de euro

  Între timp, autoritățile pregătesc scoaterea la licitație a unui alt proiect. Amenajarea spațiului preluat de la unitatea militară. În zona Narcise se vor investi 3 milioane de euro, bani europeni. Primarul are în plan să mute agitația de pe Insuliță spre periferie. Evenimentele vor fi organizate în spatele Cimitirului Municipal. “Va fi o zonă în care vom muta toate evenimentele pe care altă dată le organizam,în ultima perioadă, pe Insuliță și câteodată deranjam cetățenii din acea zonă. E o zonă verde, doar 10% din spațiile acelui parc putem să le amenajăm ca alei pietonale sau ca spații în care vom interveni și le vom amenaja cu terasament, în rest, este o zonă verde cu gazon amenajat. Proiectul e de aproximativ 3 milioane de euro cu finanțare europeană în care contribuția noastră, așa cum procedăm de fiecare data la proiectele cu finanțare europeană, este de 2% . Are un termen de execuție de 18 luni de la momentul în care se dă un câștigător. Vom face demersurile pentru a scoate la licitație execuția și așteptăm firme foarte puternice. Ne așteptăm să vină societăți cu experiență similară, asta le-am și solicitat celor de la licitații și Direcției Tehnice, să prevadă în caietul de sarcini lucrări similare, cu cel puțin valoarea proiectului pe care îl amenajăm la Târgu Jiu”, a transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: