spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateMotivul pentru care o pacientă cu cancer nu a fost primită în...

  Motivul pentru care o pacientă cu cancer nu a fost primită în Spitalul Județean de Urgență

  Familia unei paciente care suferă de cancer, din comuna Drăguțești, face acuzații grave la adresa Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Femeia a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență de pe strada Progresului, dar nu a fost internată pe motiv că există o regulă că nu poate fi primită dacă nu au trecut de la externare cel puțin 72 de ore.

  Familia femeii a sunat la ambulanță pentru că aceasta a vomitat sânge.

  Rudele femeii au venit la spital pentru a o lua pe pacientă acasă, dar au cerut explicații cu privire la ceea ce se întâmplă. Explicația a fost că nu reprezintă o urgență majoră. Incidentul a fost filmat și a fost postat pe Facebook. „Este inadmisibil ce se întâmplă în sistemul sanitar din România, să fie trimisă acasă. Dacă există o regulă cu 72 de ore, ambulanța nu trebuia să o ia. Pacienta a vomitat sânge. O aducem cu  ambulanța la spital și pe urmă o dăm afară din spital ca pe un câine?“.

  „S-a hotărât că nu este o urgență majoră“, i-a răspuns asistentul medical de la Camera de Gardă. Acesta a spus că pacienta nu a fost dată afară din spital și că a așteptat ca cineva din familie să vină și să o ia acasă.

  „Regretăm producerea acestor incidente“

  Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a transmis un punct de vedere în legătură cu cele întâmplate: „Conducerea SJU Târgu Jiu a luat act de apariția în spațiul public a unui film care prezintă un incident petrecut în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021. Regretăm producerea acestor incidente care au la bază, de cele mai multe ori, neînțelegeri și care, în cele mai multe cazuri, au rezolvare amiabilă.

  Cu toate acestea se efectuează cercetări pentru a determina care a fost cauza neînțelegerilor în vederea prevenirii unor situații asemănătoare, care produc neplăceri atât pacienților, cât și angajaților“, a transmis conducerea SJU Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: