spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘtrandul din Motru rămâne închis. „Este o bombă cu ceas“

  Ștrandul din Motru rămâne închis. „Este o bombă cu ceas“

  Ștrandul din municipiul Motru nu va fi deschis la data de 1 iulie. Conflictul dintre conducerea Primăriei municipiului Motru, în fruntea căreia se află Cosmin Morega, de la PSD, și conducerea Direcției Publice Motru, condusă de către directorul Dan Matei, proaspăt ales în funcția de președinte al PNL Motru, a condus la această situație, care se răsfrânge asupra cetățenilor.

  Primarul Cosmin Morega a comunicat, pe Facebook, că lucrările la ștrandul din oraș în vederea redeschiderii au fost sistate, iar principala responsabilitate o are Direcția Publică Motru: „În urma vizitei de lucru la Complexul de Agrement – Ștrand Motru, s-a constatat că lucrările ce sunt necesare pentru deschiderea ștrandului la data de 01.07.2021 au fost sistate. Având în vedere cele constatate la fața locului au fost chemați reprezentanții Direcției Publice Motru și Administratorul executiv, cărora li s-a adus la cunoștință că este obligatoriu ca până la sfârșitul săptămânii lucrările ce sunt necesare pentru deschiderea ștrandului să fie finalizate. În caz contrar, considerăm că este rea voință sau chiar sabotaj,  căutându-se scuze pentru a nu se deschide ștrandul la data solicitată.

  Deschiderea în condiții optime a Complexului de agrement-Ștrand Motru intră strict în atribuțiile Direcției Publice Motru.

  Primăria Municipiului Motru, prin conducerea acesteia, asigură cetățenii municipiului Motru că Ștrandul, obiectiv plătit și din banii cetățenilor (pentru care Primăria Municipiului Motru s-a și împrumutat) nu va fi înstrăinat către alte entități“.

  „Nu avem cum să primim avizul Direcției de Sănătate Publică“

  Dan Matei, directorul Direcției Publice Motru, a venit cu replica și a transmis că principala vină o are Primăria, deoarece nu a alocat fondurile necesare pentru efectuarea reparațiilor, iar ștrandul pune în pericol sănătatea oamenilor: „Direcția Publică vrea să  deschidă Ștrandul, primarul NU, face două live-uri și  crede că  s-au rezolvat problemele. Ștrandul nu poate fi deschis pe 1 iulie, iar dacă primarul continuă să blocheze investițiile obligatorii, Ștrandul nu se va deschide nici în viitorul apropiat. Sănătatea și siguranța cetățenilor este mai importantă decât jocuri infantile de imagine. Mozaicul de pe fundul bazinul, unul de foarte proastă calitate, se desprinde pe toată suprafața, utilizatorii riscând să se taie la picioare. Tavanul corpul administrativ, unde se află vestiarele și toaleta este într-o stare avansata de degradare datorită infiltrării apei de ploaie. Bucăți din tencuială se pot desprinde și accidenta cetățenii, ce au singura vină de a dori să se recreeze. (nu avem cum să  primim avizul Direcției de Sănătate Publică). Sala pompelor și motoarelor, datorită clorului și  problemelor constructive, este o adevărată bombă cu ceas. Direcția Publică nu are bani în conturi (peste 2,2 miliarde necesari) să  facă investițiile care sunt obligația proprietarului -Primăria Motru“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: