spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn milion de lei pentru cărbune și păcură la Motru

  Un milion de lei pentru cărbune și păcură la Motru

  Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru va beneficia de suma de un milion de lei din partea municipalității. Banii vor fi folosit pentru a pregăti unitatea pentru perioada sezonului rece. Potrivit primarului din Motru, Cosmin Morega, cea mai mare parte a banilor va fi folosită pentru cumpărarea de combustibil. Este vorba în principal de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, dar și păcură folosită pentru pornirea cazanului utilizat pentru prepararea agentului termic. De precizat că în ultimii ani Complexul Energetic Oltenia a livrat cărbune către UATAA Motru numai cu plata în avans a combustibilului.

  De asemenea, în funcție de nevoi administrația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru va putea utiliza fondurile primite și pentru plata unor taxe sau chiar pentru asigurarea salariilor. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru are probleme financiare majore și pentru că nu a achitat certificatele de CO2 pe ultimul sezon de iarnă, dar și pentru că populația nu își plătește facturile pentru apă caldă și căldură. Ar fi bani dacă societatea de utilități ar reuși să crească încasările și să recupereze măcar o parte a debitelor care depășesc 18 milioane de lei.

  Nu se știe însă dacă suma de un milion de lei venită la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru de la Consiliul Local va fi suficientă pentru întreg sezonul de iarnă. Autoritățile locale încă așteaptă un ajutor de la bugetul central.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: