Peste 40 de participanți, copii și chiar părinți care au fost alături de micuții lor, au fost prezenți, vineri, la Programul „Vacanță la Muzeu”, organizat de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, program ce se întinde pe întreaga perioadă a vacanței de vară. Tema săptămânii a fost „Micii bijutieri”.
Cele două serii de participanți și-au pus la bătaie creativitatea și și-au dezvoltat îndemânarea, realizându-și cu mâinile lor brățări multicolore, cu mărgele din diverse materiale, de la lemn și ceramică, până la pietre semiprețioase și sticlă, materialele fiind puse la dispoziție de organizatori.
De asemenea, cei prezenți au vizitat o parte a expoziției de istorie, exponatele pe care s-a pus accent de către muzeograf fiind cele ce aveau legătură cu tema săptămânii. Este vorba despre bijuteriile aflate în colecția muzeului, cu o vechime în jurul a 2000 de ani, descoperite pe teritoriul Gorjului. Printre acestea se află mărgele de ceramică și sticlă, precum și brățări metalice și din ceramică, găsite de arheologi în așezările dacice, dar și fibule romane (broșe masive din argint folosite pentru prinderea veșmintelor), descoperite în zona castrului roman de la Bumbești Jiu.
Din program a mai făcut parte un joc distractiv, în care participanții au experimentat situația de a face lucruri în condițiile în care le lipsesc anumite elemente, aici trebuind să deseneze fără să se uite pe foaie, după care să vadă ce a ieșit și să repare desenul, folosind ochii. De asemenea, au vizionat povestea animată „Ursul păcălit de vulpe”, de Ion Creangă.
Ca de fiecare dată, au avut loc momente de reflecție, în care s-au tras concluzii și învățăminte din activitățile realizate, fiecare dintre cei prezenți putând să-și spună impresiile.
„Vacanță la Muzeu” face parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.