spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicCompaniile energetice din Gorj, în aşteptarea FMI

    Companiile energetice din Gorj, în aşteptarea FMI

    Companiile care vor intra în componenţa CE Oltenia au reluat demersurile, încât din aprilie, noua entitate să fie funcţională, lucru prevăzut şi în scrisoarea de intenţie cu FMI. Companiile din sistemul minier şi energetic participă şi ele la un val de şedinţe, de la Consiliile de Administraţie la cele ale Adunării Generale a Acţionarilor, toate în aşteptarea delegaţiei FMI, care va fi prezentă în România pe 25 ianuarie.

    Ieri, conducerea SNLO a participat la şedinţa Consiliului de Administraţie, urmând ca în data de 23 ianuarie să se desfăşoare cea a Adunării Generale a Acţionarilor. Din informaţiile deţinute, ieri, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie s-a discutat un punct distinct, mai exact cel prevăzut de actele normative, care reglementează managementul corporativ. Directorul Mircea Mezinca a mai precizat că din actul normativ se vor dezbate articolele ce reglementează consiliile de supraveghere sau de administraţie, precum şi modalitatea de selectare a conducerilor (directoratul). Ieri a avut loc şi şedinţa Consiliului de Administraţie de la CE Turceni, unde s-au abordat probleme legate de înfiinţarea CE Oltenia, respectiv emiterea avizelor. Activitatea companiilor de stat, ce intră în componenţa CE Oltenia va fi şi ea analizată de FMI, după cum a declarat, acum câteva zile, directorul general al SNLO, Daniel Burlan. Motivul este dat de faptul că în scrisoarea de intenţie cu FMI este prevăzut ca din luna aprilie CE Oltenia să funcţioneze pe piaţa de energie.

    Discuţii cu sindicatele

    Delegaţia Fondul Monetar Internaţional nu şi-a amânat vizita în România, stabilită pentru data de 25 ianuarie, din cauza protestelor şi a situaţiei sociale din ţară. „Rolul acestei instituţii este să vadă modul exact în care sunt făcute reformele, cum sunt stabiliţi indicatorii macro-financiari, cum evoluează ei în aşa fel încât stabilitatea macroeconomică a României să fie într-o poziţie pozitivă, ca cea de astăzi”, a declarat reprezentantul României la FMI , Mihai Tănăsescu. De altfel, din cele declarate de oficialii FMI este cert faptul că delegaţia va purta discuţii şi cu sindicatele. „Delegaţia va evalua performanţa recentă a economiei româneşti şi va discuta cu autorităţile despre obiectivele pentru perioada care a mai rămas din acordul curent. De asemenea, misiunea va iniţia negocierile pentru un posibil nou acord. Pe lângă întâlnirea cu autorităţile, delegaţia se va întâlni şi cu reprezentanţii partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor patronale şi ai băncilor”, a declarat Tonny Lybek, reprezentantul Fondului Monetar Internaţional pentru România şi Bulgaria.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: