spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicContre între Etăgan şi Creţan

    Contre între Etăgan şi Creţan

    Uniunea Naţională a Muncii Oltenia(UNMO) se declară a fi împotriva oricărei forme de privatizare a unităţilor din sistemul minier şi energetic, dar şi împotriva managementului privat. Liderul Uniunii, Constantin Creţan a precizat că important este ca statul să rămână acţionar, la aceste entităţi economice.

    În comunicatul de presă remis, preşedintele Uniunii Naţionale a Muncii Oltenia, Constantin Creţan îşi declară nemulţumirea faţă de posibilitatea privatizării unităţilor miniere şi energetice, fapt pentru care consideră că statul ar trebui să rămână principalul acţionar al acestor entităţi. Uniunea trage un semnal de alarmă, la adresa administraţiei din minerit şi energie, cu privire la nerespectarea contractelor colective de muncă, încheiate la nivelul unităţilor. Creţan a precizat că venirea lui Ariton în Gorj nu îi trezeşte nici cel mai mic interes, cu atât mai mult cu cât în septembrie, la noul termen stabilit de instanţa de la Bucureşti se va întâlni cu Ministrul Economiei, în faţa judecătorului, pentru anularea protocolului. „Incompetenţa lui Ariton a fost demonstrată, atunci când a încheiat protocolul, prin care dorea să trimită oamenii în concediu de aşteptare, cu salariu de 75%. Voi lupta pentru anularea protocolului”, a mai precizat Creţan. De altfel, acesta este ferm convins de faptul că „actuala putere îşi doreşte o privatizare. Cine deţine mineritul şi energia, deţine puterea în Gorj”. Liderul UNMO consideră că doar prin unitate se poate lupta împotriva distrugerii mineritului din Oltenia.

    Etăgan: „respectăm contractul colectiv de muncă”

    În replică la declaraţiile făcute, vicepreşedintele USMO Gheorghe Etăgan a declarat că la nivel de SNLO s-au respectat prevederile contractului colectiv de muncă „se dă la solicitarea salariatului cărbune în natură. La CE Turceni situaţia este asemănătoare ca la SNLO iar mici probleme au fost la CE Rovinari. La Termocentrala Rovinari s-au dat banii pe cărbune angajaţilor şi la solicitarea acestora se poate da şi lignit în natură, care este achitat”. De altfel, Etăgan reaminteşte faptul că Uniunea condusă de Constantin Creţan numără maxim 100 de persoane, angajaţi ai sistemului minier şi energetic din Oltenia „asta este reprezentativitate. Domnul Creţan nu are dreptul de a-şi da cu părerea”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: