spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicCreșteri semnificative la culturile de cereale

  Creșteri semnificative la culturile de cereale

  A început recoltarea culturilor de păioase la nivel de județ. Specialiștii susțin că 2022 este un an bun, cu recolte bogate. Cele mai mari culturi sunt pe grâu și orz.

  „ Având în vedere faptul că anul 2021 a fost unul cu un nivel scăzut al precipitațiilor, afectând mai ales cultura de porumb, producătorii agricoli s-au orientat, în special, pe culturile de cereale păioase de toamnă, realizându-se 12.136 ha cultivate cu : grâu – 9297 ha, triticale – 2277 ha, orz – 562 ha, observându-se, comparativ cu anul precedent, o creștere cu 341 ha. Culturile înființate în prima epocă de semănat, din această primăvară, însumează o suprafață de 3.256 ha, din care ovăz 3.023 ha și orzoaică de primăvară 233 ha”, a anunțat conducerea DADR Gorj.

  În ceea ce privește culturile înființate în epoca a doua, ponderea cea mai mare în județul Gorj, o are cultura porumbului.
  „Din datele operative transmise din teritoriu, în această primăvară a fost însămânțată o suprafață de 58.810 ha cu porumb, mai mică cu 983 ha față de anul trecut, în schimb, răsărirea și dezvoltarea acestei culturi a fost influențată pozitiv, atât datorită înființării în perioada optimă, cât și a nivelului corespunzător al precipitațiilor căzute asupra teritoriului județului nostru până la această dată, refăcându-se rezerva de apă din sol, aproape de nivelul optim”, au transmis oficialii DADR Gorj.

  Față de anul trecut, a fost cultivată o suprafață mai mare cu 168 ha de floarea soarelui, respectiv 596 ha.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: