spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicDirector de carieră, schimbat din funcţie

    Director de carieră, schimbat din funcţie

    Schimbare de director în cadrul CE Oltenia! Conducerea companiei miniero-energetice a decis să-l numească în funcţia de director la UMC Berbeşti pe Ilie Preda, fost inginer şef la Compartimentul Investiţii. În ceea ce-l priveşte pe fostul director Constantin Chelcea, acesta a luat locul lui Preda la Investiţii. Surse din sistem au precizat că director adjunct la UMC Berbeşti a fost numit Tiberiu Trotea, fostul director general al CE Rovinari.

    Situaţia cu care se confruntă minerii la UMC Berbeşti a devenit cunoscută de şefii Complexului Oltenia, o mare parte din problemele existente acolo fiind generate de-a lungul timpului poate şi de tehnologiile aplicate uneori neconforme cu prevederile în domeniu. Surse din sistem au precizat şi că la Cariera Berbeşti problemele s-au adunat în timp, printre acestea regăsindu-se şi condiţiile de exploatare a zăcământului. Toate aceste sincope din activitatea minieră au determinat conducerea CE Oltenia să decidă schimbarea directorului Constantin Chelcea şi înlocuirea acestuia cu inginerul şef de la Compartimentul Investiţii, Ilie Preda. În ceea ce-l priveşte pe fostul şef de la UMC Berbeşti , acesta i-a luat locul lui Preda la Investiţii.

    Se vrea stare de normalitate

    La ora actuală, conducerea CE Oltenia cunoaşte cu exactitate situaţia de la UMC Berbeşti, cu atât mai mult cu cât problemele s-au dunat în timp. Prin numirea unui nou director se vrea ajungerea la o stare de normalitate. Voci din sistem spun că greşelile s-au produs în perioada anului 2008, luând amploare. Alunecările de teren ce s-au produs au dus la blocarea fronturilor de lucru, fapt valabil şi pentru această perioadă. Deşi la UMC Berbeşti sunt fronturi de lucru blocate, iar acest lucru face ca procesul de exploatare să se desfăşoare greoi, totuşi unitatea realizează o producţie de 200.000 t cărbune lunar. Informaţiile obţinute arată ca fostele conduceri miniere nu au respectat parametrii geometrici, spre exemplu la Cariera Panga exploatarea este dificilă ca urmare a înclinării stratului de cărbune.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: