spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicÎncep procesele pentru pensionările de la CEO

  Încep procesele pentru pensionările de la CEO

  Încep procesele pentru pensionările de la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de aproximativ 200 de contestații depuse la instanțele de judecată de către angajați care au înregistrat dosare la casele de pensii și care au fost respinse. Cele mai multe plângeri la instanțele de judecată au fost depuse de către Sindicatul „Energia” Rovinari, condus de Constantin Mitrescu. „În această săptămână va începe judecarea primelor contestații a deciziilor de respingere a dosarelor de pensionare a colegilor noștri! Decizii care nu au ținut cont de Art 56^2 din Legea 263/2010, modificată de Legea 197/2021”, a declarat Vasile Tivig, membru la Sindicatul „Energia” din cadrul Sucursale Electrocentrale de la Rovinari.

  Este de amintit că încă din luna august a anului trecut peste o mie de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au depus cereri pentru a ieși la pensie. Casele de pensii din câteva județe au înregistrat dosarele, împreună cu actele de vechime eliberate de Complexul Energetic Oltenia. În urma analizelor din comisii toate dosarele au fost respinse. Rezoluțiile care nu au fost contestate în termenul legal au rămas definitive. Sindicatul „Energia” Rovinari s-a implicat în depunerea la instanță a 200 de contestații din partea celor care vor să iasă la pensie la vârsta de 52 de ani, în baza Legii 197 din 2021.

  Legea introduce condiții speciale de muncă, în baza cărora vârsta de pensionare în companiile energetice scade cu 13 ani. La Complexul Energetic Oltenia vârsta de pensionare pentru lucrătorii din producție ar trebui să fie de 52 de ani. Casele de pensii nu au luat însă în calcul actul normativ pentru că acesta nu s-ar aplica retroactiv. De altfel, Legea 197 urmează să fie modificată de către parlament pentru a se putea pune în aplicare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: