spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicO fabrică din Gorj transformă praful de cărbune într-un combustibil de două...

    O fabrică din Gorj transformă praful de cărbune într-un combustibil de două ori mai eficient decât lemnul

    Ungurii și sârbii sunt interesați să cumpere de la o fabrică din județul Gorj un combustibil care are o eficiență de peste două ori mai mare decât lemnul, care este realizat din praful rezultat în urma exploatării cărbunelui.

    Brichetele de cărbune pot fi folosite în locul lemnului în centrale sau sobe de teracotă, lignitul folosit este desulfurat și mirosul specific cărbunelui dispare. „Brichetele sunt ecologice, pentru că se produce procesul de desulfurare. Materia primă este praful de cărbune rezultat în urma exploatării cărbunelui, care se concasează, după care se adaugă un liant combustibil natura și un agent de desulfurare. Produsul în sine nu a mai fost fabricat dinainte de 1989. Diferența față de lemn este timpul de ardere și puterea calorică sunt, în medie, de 2 – 2,5 ori mai mari. Brichete au o formă rotundă aplatizată, puterea calorică de 3.250-3.300 kilocalorii, conținutul de sulf este de 0,3%“, a spus Liviu Arșanu, directorul fabricii.

    Fabrica vinde în sistem angro

    Fabrica din comuna Peștișani a început să funcționeze de câteva zile și se pune la punct o rețea de distribuție. Brichetele se pot găsit la un distribuitor din zona Peștișani, dar și la depozite din județul Gorj și din Oltenia. Mai mult decât atât, Liviu Arșanu spune că poartă o serie de discuții cu parteneri din Ungaria și Serbia care sunt interesați să cumpere brichetele: „Livrările se fac către entități private și depozite, urmând să aplicăm în cel mai scurt timp și Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Produsul se vinde angro de la fabrică și au început să existe distribuitori zonali. Produsul este destinat și exportul. Am avut, deja, discuții cu parteneri din Ungaria și Serbia“.

    Investiție a unui om de afaceri chinez

    Fabrica are, în prezent, 15 angajați. Capacitatea de producție ar putea să crească, dacă cererea va fi mare:. Investiția în fabrica de la Peștișani a fost realizată de către un om de afaceri din Hong Kong. „Investiția este realizată împreună cu partenerul chinez. Este o asociere în participațiune. În funcție de cererea pieței avem capacitatea de extindere a producției și chiar putem ajunge la o dublare. Prețul de plecare din fabrică este sub cel al lemnului. Se stabilește un preț în funcție de cantitate, care poate să scadă. Noi vrem să ne formăm o piață“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: