spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrimele pensionări de la CEO, așteptate în jurul datei de 5 octombrie

  Primele pensionări de la CEO, așteptate în jurul datei de 5 octombrie

  Primele pensionări de la Complexul Energetic Oltenia sunt așteptate la începutul lunii viitoare. Potrivit reprezentanților companiei energetice, în jurul date de 5 octombrie vor trebui să fie verificate primele dosare depuse și anunțate rezultatele. Este foarte important de aflat dacă minerii și energeticienii se vor putea pensiona în baza Legii pensiilor, modificată în luna august printr-un act normativ votat în unanimitate de parlamentarii de la Camera Deputaților.

  Legea a intrat în vigoare pe 18 august și de atunci sute de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au solicitat adeverințe de la punctele de lucru. Ulterior, sau deplasat la casele de pensii de care aparțin și au depus cereri pentru ieșirea la pensie. Au fost anexate și actele necesare pentru calculul pensiei în baza noii legislații. Noile condiții de pensionare se aplică angajaților care au vârsta de 52 de ani și o vechime în specialitate de 25 de ani, precum și un stagiu de cotizare de 30 de ani.

  Sunt peste 3.000 de angajați din termocentrale și din sectorul minier care se încadrează la noile condiții de pensionare, potrivit unei analize a Complexului Energetic Oltenia. Nu se știe însă dacă Legea pensiilor va fi aplicată pentru cei care au lucrat sau de acum încolo. Cert este că în corpul legii se menționează clar că legea se aplică pentru personalul care a lucrat în companiile energetice și miniere. Pe 5 octombrie se vor afla și primele rezultate la cererile de pensionare depuse de minerii și energeticienii din Oltenia la casele de pensii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: