spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAngajați „la negru“ la un restaurant din Rovinari și la o brutărie...

  Angajați „la negru“ la un restaurant din Rovinari și la o brutărie din Ionești

  Inspectorii de muncă au depistat un angajat al unui restaurant din orașul Rovinari care nu avea forme legale de angajare.

  „În perioada 23 august-3 septembrie 2021 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 47 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate amenzi în cuantum de 95.000 de lei și dispuse 103 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

  Unul dintre angajatorii verificați în perioada menționată, cu sediul în orașul Rovinari  și cu domeniu de activitate restaurante, a fost depistat de către inspectorii de muncă folosind în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Muncă Teritorial (ITM) Gorj.

  Controale la brutării

  Un alt angajat „la negru“ a fost găsit la o brutărie din comuna Ionești. „În cadrul unei Campanii Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase, inițiată de către Inspecția Muncii, desfășurată la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în intervalul 30 august-2 septembrie 2021, a fost descoperită o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Ionești, care a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, au mai fost aplicate alte 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 29.000 de lei“, au mai transmis reprezentanții ITM Gorj.

  George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a declarat că acțiunile de control vor continua: „Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor monitoriza în continuare raporturile de muncă între angajatori și angajați, precum și asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: