spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCondamnare pentru un șofer din Gorj care a vrut să mituiască un...

  Condamnare pentru un șofer din Gorj care a vrut să mituiască un polițist

  Afacerist reținut după o tentativă mituire a unui polițistUn gorjean, care în vara anului trecut a încercat să-i ofere mită unui poliţist rutier, pentru a-l scăpa de reținerea permisului de conducere în urma comiterii unei abateri în trafic, a fost condamnat de către Tribunalul Gorj.

  Alexandru Adrian Șerbescu și-a recunoscut faptele pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, iar procesul s-a desfășurat după procedura simplificată. Acesta a primit o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare: „Condamnă inculpatul ȘERBESCU ALEXANDRU ADRIAN, la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) C.pen., în condițiile art. 68 alin. 1 lit. b C.pen. În baza art. 65 alin.1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) C.pen. În baza art. 91 C.pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 2 ani“, a hotărât Tribunalul Gorj.

  Instanța de judecată l-a obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Stănești, din județul Vâlcea, pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, suma de 400 de lei pe care a încercat să o ofere mită polițistului a fost confiscată.

  Nu a oprit la trecerea de cale ferată

  Conducătorul auto a fost depistat în trafic în zona Țânțăreni, în zona unei treceri de cale ferată, unde nu a oprit. „S-a stabilit faptul că în data de 13.07.2020, în jurul orelor 22,30, agentul de poliţie P.M. din cadrul Postului de Poliţie T. a depistat în trafic pe inculpatul S.A.A. care nu a oprit autoturismul pe care îl conducea, la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Floreşti, comuna Ţînţăreni. Conducătorul auto a oferit agentului de poliţie o sumă de bani cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, respectiv amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Agentul de poliţie a refuzat şi ulterior a formulat denunţ la organele judiciare competente. Inculpatul s-a deplasat a doua zi, 14.07.2020, la sediul Postului de Poliţie T., a intrat în biroul agentului de poliţie P.M. şi i-a remis acestuia suma de 400 lei, pe care o oferise şi în seara anterioară.”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Gorj, au organizat un flagrant și au constatat infracțiunea de dare de mită.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: