spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesAproape 1.300 de gorjeni au acuzat diverse alergii și s-au prezentat la...

    Aproape 1.300 de gorjeni au acuzat diverse alergii și s-au prezentat la medic

    Peste 1260 de pacienți s-au prezentat de la începutul anului și până în prezent la consult și tratament la cabinetul de Alergologie din cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Pacienții se prezintă cu diverse afecțiuni: astm bronșic alergic, rinite alergice, urticarii, alergii alimentare, dermatite de contact, dermatite atopice.

    „Din păcate, vârsta de apariție a alergiilor a scăzut foarte mult. De regulă, alergiile alimentare apar  de la câteva luni, foarte mulți pacienți fiind sensibilizați la proteinele din laptele de vacă, cel mai frecvent, însă există foarte mulți alergeni alimentari, adesea extrem de comuni și neașteptați la care copiii se sensibilizează de timpuriu (și vă exemplific aici morcovul, cartoful). Manifestările pot fi atât cutanate (de tipul dermatitei atopice), dar și respiratorii (de tipul astmului bronșic alergic). Am avut și cazuri de pacienți cu alergii la diverse medicamente. Celor care sunt sensibilizati  la polen în această perioadă le recomand să poarte mască și să o poarte corect, pentru a bloca accesul particulelor de polen la nivelul căilor respiratorii. Perioada de mijloc a zilei este perioada în care concentrația de polen este cea mai mare, așadar să evite deplasările care nu sunt necesare”, a spus medicul alergolog Simona Coleașă, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

    Netratarea alergiilor poate duce la afecțiuni grave

    Netratarea alergiilor poate duce la apariția astmului bronșic, dar și a altor afecțiuni mai grave. „În această perioadă a anului pot apărea cazuri de rinită alergică, conjunctivită alergică (conjunctivita de sezon), la persoanele cu atopie, adică cu așa numitul „teren alergic”. Cel mai frecvent acestea sunt datorate  sensibilizării la polenul din atmosferă (perioada de vară târzie – toamna fiind cunoscută ca perioada în care predomină polenul de  Ambrozie, însă există și alte polenuri ce pot determina apariția simptomatologiei în această perioadă). Rinoconjunctivita alergică poate apărea și ca urmare a sensibilizării  la alți alergeni, precum praful, părul de animale și chiar de la anumite alimente“, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

    Medicul alergolog Simona Coleașă de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu transmite pacienților care știu că sunt predispuși la această afecțiune să meargă la control și să evite orice tip de automedicație.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: