spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCe spun pacienții cu COVID-19 care au fost internați la Terapie Intensivă

  Ce spun pacienții cu COVID-19 care au fost internați la Terapie Intensivă

  Pacienții diagnosticați cu COVID-19 care ajung la terapie intensivă duc o luptă pe viață și pe moarte. Oamenii îmbrăcați în alb duc și ei un adevărat război cu acest virus teribil pentru a-i menține pe pacienți pe tărâmul vieții.

  Mihaela Untaru, 52 de ani, din comuna Drăguțești, fostă pacientă, povestește că medicii s-au luptat cot la cot cu ea pentru a învinge boala: „Pe 11 august 2020 am fost internată la Secția ATI Covid de la SJU Târgu-Jiu, fiind externată pe 28 august 2020. Personalul medical mi-a fost alături când am avut nevoie și regret că nu le-am mulțumit tuturor. Le vedeam doar ochii prin echipamentul de protecție. Fiica mea este medic la București și m-a întrebat dacă mă ia la ea, la spital, dar i-am zis că sunt bine îngrijită și că rămân la Târgu-Jiu. De exemplu, era lângă mine, în salon, o bătrână căreia îi dădeau infirmierele să mănânce, insistau ca ea să mănânce tot ca să se pună pe picioare, o încurajau și asistentele și o doamnă psiholog. Trăiește, deși a fost rău de tot bolnavă. Țin legătura cu ea și acum. Au avut grijă de noi, venea și o doamnă psiholog și stătea mult de vorbă cu noi, ne încurajau și asistenții medicali și dânsa“. Femeia a avut nevoie de oxigen și după externare: „După externare am mai avut nevoie de oxigen încă două luni de zile. Am făcut vaccinul pe 11 februarie 2021 a doua doză, o voi face și pe a treia după ce îmi fac anticorpii. Noi suntem vaccinați toți, suntem o familie de vaccinați și recomand tuturor să se vaccineze! Să asculte de medici”, a spus fosta pacientă pentru .

  „I-au redat viața soțului meu“

  Adelina Mihalache, soția pacientului Marius Mihalache, 39 de ani, din Pitești, a spus că medicii de la ATI Târgu Jiu i-au salvat soțul de la moarte: „Suntem din Pitești și medicii de la ATI Târgu-Jiu i-au redat viața soțului meu! Am trecut prin multe până să ajungem la spitalul acesta. Cumnatul meu a murit de Covid într-un spital din București, vă dați seama ce era în sufletul nostru? Soțul meu era foarte grav când am ajuns la ATI Târgu-Jiu și medicii și asistenții mi-au spus că vor face tot posibilul să îl salveze. La Târgu-Jiu am găsit doctori care își fac meseria, nu am decât cuvinte de laudă pentru dumnealor. Și nu s-au purtat așa doar cu soțul meu, ci și cu restul bolnavilor. Îmi povestea Marius cum aveau grijă de ei. Știu că sunt unii pacienți care îi înjură pe medici, dar nu ar trebui. Acești oameni fac tot ce este posibil ca să le salveze viața celor care ajung pe ATI. Acum soțul meu este la terapie hiperbară, la Târgu-Mureș. După ce va finaliza terapia, o vom întreba pe doamna doctor Tatiana Grecu despre vaccinare. Dacă dânsa ne va spune să ne vaccinăm, o vom face”.

  Fiul unei paciente care a avut plămânii afectați 80% povestește că mama sa a reușit să supraviețuiască doar cu ajutorul medicilor: „Am avut-o pe mama internată la ATI Covid la Târgu-Jiu, în toamna acestui an, acum a finalizat și terapia hiperbară la Târgu-Mureș. Avem doar cuvinte de laudă și recunoștință pentru medicii și personalul acestei secții. Contează foarte mult comunicarea celor din secție cu aparținătorii, mereu știam ce face mama. Doamna doctor Purcel m-a sunat și zilele trecute ca să se intereseze de evoluția mamei. A ajuns pe secția ATI Covid cu 80% afectare a plămânului și am ajuns apoi, după tratament, la 60%. Mi-a fost frică de ce era mai rău, dar totul a fost bine grație medicilor de aici. Mama îmi spunea că și medicii și asistentele secției erau ca îngerii pentru ea, aveau grijă de ea“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: