spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMedic șef de la Boli Infecțioase: „Dintre pacienții internați, cam 90% sunt...

  Medic șef de la Boli Infecțioase: „Dintre pacienții internați, cam 90% sunt nevaccinați, mulți au comorbidități“

  Luminița Diana Manea, medicul șef al Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a declarat că 90% dintre pacienții internați în acest moment sunt nevaccinați

  În prezent, Secția Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu are 75 de paturi avizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, toate fiind ocupate. Potrivit reprezentanților secției, doar trei pacienți sunt vaccinați dintre cei care primesc îngrijiri medicale și tratament aici.

  Medicul Diana Manea a spus personalul medical este afectat de dramele pe care le văd în fiecare zi: „Noi, medicii și întregul personal medical care ne desfășurăm activitatea în cadrul Secției Boli Infecțioase, ducem o luptă dificilă pentru viața fiecărui pacient. Avem pacienți cu forme moderate, severe și chiar critice ale bolii, care necesită administrare de oxigen și un tratament complex.

  Munca noastră este una încărcată emoțional căci trăim drama fiecărui pacient. Simțim o presiune și o tensiune greu de descris, care ne afectează și ne marchează psihic și fizic. Lucrăm în condiții grele, sub presiunea unui mediu contaminat, avem dorința de a ajuta și de a fi aproape și emoțional de pacienți. Toate acestea ne întristează, de multe ori, eforturile noastre sunt dincolo de limita normalului. Dintre pacienții internați, cam 90% sunt nevaccinați, mulți au comorbidități.

  Având în vedere contagiozitatea virusului, faptul că ne confruntăm cu o tulpină virală mult mai virulentă, care determină o agresivitate mai mare asupra organismului, îi rugăm pe gorjenii care din diverse motive au ezitat să se vaccineze, să o facă pentru sănătatea dumnealor și a persoanelor drage din jur!”.

  Bolnavii de COVID-19 sunt tratați de 30 de asistenți medicali

  În această secție își desfășoară activitatea șase medici, 30 de asistenți medicali și 12 infirmieri.

  „Activitatea medicilor și a personalului medical de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu este una intensă, volumul de muncă fiind extraordinar de mare. La fel ca în majoritatea unităților medicale din România, numărul pacienților pozitivi la coronavirus a crescut, cazurile s-au agravat și de cele mai multe ori, nu sunt locuri în spitale pentru a interna noi pacienți“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.

  Investiții la Secția de Infecțioase

  La secția de Boli Infecțioase s-au realizat o serie de investiții prin care a fost extinsă rețeaua de oxigen, toate paturile fiind dotate cu prize de oxigen.

  „De la începutul anului și până în prezent, aici au fost internați 750 de pacienți pozitivi la coronavirus.

  De exemplu, de-a lungul ultimelor luni, foarte mulți pacienți care au fost internați aici au apreciat „atitudinea și dedicarea” cadrelor medicale de la secția de Boli Infecțioase unde, în opinia dumnealor, „omul sfințește locul”.

  Colectivul acestei secții transmite locuitorilor județului Gorj să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de autoritățile publice implicate în prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor și combaterea pandemiei și să se vaccineze, vaccinul fiind sigur, eficient și cea mai scurtă cale spre întoarcerea la normalitate“, a mai spus Mihaela Țicleanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: