spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesVIDEO: Cioara „Cronco“ a început să vorbească. Va apărea într-un film

  VIDEO: Cioara „Cronco“ a început să vorbească. Va apărea într-un film

  Cioara „Cronco“ deținută de doi tineri din Târgu Jiu a devenit o adevărată vedetă. Pasărea o să apară într-un film și, mai nou, a învățat să vorbească. Cioara spune „Să mă bată mama“, expresia folosită frecvent de către Dumitru (Miti) Modoran. Acesta și soția sa, Simona, au grijă de „Cronco“ de aproximativ un an și jumătate de când au găsit-o în Parcul Central din Târgu Jiu cu aripa ruptă. Cei doi au aflat ca aceste păsări sunt deosebit de inteligente şi chiar reuşesc să înveţe să vorbească. Miti a repetat expresia sa preferată, „Să mă bată mama“, iar Cronco a reușit să o deprinsă și să o spună.

  „În urmă cu o lună, când îi spune «Să mă bată mama», cioara lătra. Avem un câine pe care l-am ţinut în casă. Lătra mereu şi a început şi cioara să latre. Avem o aplicaţie pe telefonul mobil pe care îl folosim drept cameră video de supraveghere, pentru a vedea ce face atunci când este singură. Aşa am aflat că poate să vorbească. Pe urmă a vorbit şi în prezenţa noastră. Spune expresia aceasta şi o jumătate de oră. Avem nişte prieteni americani, care au un corb şi ne-au spus că poate să înveţe să vorbească la un moment dat după o anumită vârstă, dacă îi repetăm anumite cuvinte“, a relatat Simona Modoran. Cei doi tineri din Târgu Jiu vor să învețe cioara să spună și alte cuvinte.

  „Cronco va debuta într-un film Maia Morgenstern

  „Cronco“ va apărea şi într-un film, alături de marea actriţă Maia Morgenstern. Cioara a ascultat cuminte toate indicațiile pe care le-a primit: a stat cuminte pe un proțap și a mâncat dintr-o bucată de carne. „Dacă totul va decurge bine, filmul va fi lansat anul viitor. Noi suntem invitaţi cu Cronco la avanpremieră. S-a comportat foarte bine, exact ca un actor. Filmările au avut loc undeva în județul Dâmbovița. Trebuia să stea pe un proţap şi să ciugulească ceva carne. Nu era ceva complicat. A stat cam o jumătate de oră. Indiferent că erau mulţi oameni în jurul lui şi zece camere, dacă ne vedea pe noi, era liniştit. Filmul se numeşte «Capra cu trei iezi» şi este o dramă“, a spus Simona.

  S-a îmbolnăvit în urma filmărilor

  În urmă cu ceva timp, lui Cronco i-a fost descoperit un microb în sânge, iar acum este răcit la plămâni, în urma filmărilor: „Mergem cu el regulat la medicul veterinar şi la analize la Bucureşti. Proba de sânge a fost trimisă în Germania şi s-a stabilit că are un microb. I-am administrat un tratament cu antibiotice şi a scăpat de această problemă. Acum, în urma filmărilor, a răcit la plămâni“, a mai adăugat Simona.

  Vedetă pe litoral

  „Cronco“ a fost vara trecută chiar și pe litoral, alături de stăpânii ei. Turiştii au venit să se fotografieze cu cioara pe care au mai văzut-o la televizor. „Crono“ a stat liniștită și s-a comportat ca o adevărată vedetă. „Acolo mai erau şi alte ciori, dar Cronco nu s-a dus la ele şi a stat cu noi. A croncănit puţin cu el, dar nu a plecat. Au venit mulţi oameni să se fogrografieze cu Cronco, pentru că au văzut-o cu diferite ocazii“, a precizat Simona

  Îi place să demonteze tot ce prinde

  Cioara este foarte răsfățată. Are propriile jucării, propria cameră și chiar o cană inscripționată cu numele și fotografia. „Îi cumpărăm mereu jucării, maşinuţe, cutiuţe din plastic, mingiuţe. E foarte interesat de figuruinele care se lipesc, cubuleţe de construit tip Lego. Noi le aranjăm, iar lui Cronco îi place să le dărâme. Îi place să ascunde obiectele. De exemplu, scoate plintele de la parchet şi le ascunde“, a precizat tânăra.

  Simona și Miti s-au atașat foarte mult de cioară după ce au găsit-o și au dus-o la un medic veterinar ca să o trateze, deoarece era rănită la aripă și nu putea zbura. După ce s-a vindecat, Simona și Miti au adoptat-o.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: