spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăPoliticAviz pozitiv pentru mineri

  Aviz pozitiv pentru mineri

  Proiectul de reducere a vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni, a trecut de votul Comisiei de Muncă. Cei care au votat “pentru” au fost parlamentarii USR PLUS, PSD și AUR. S-au abținut, vot considerat împotrivă, cei ai PNL.

  După o lungă așteptare proiectul de lege care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni a trecut de Camera de Muncă. Documentul mai are de trecut un vot, în plenul Camerei Deputaților. “Victorie de etapa. Proiectul de lege pentru care am pedalat politic mult timp singuri in Gorj, a trecut astăzi în comisia raportoare. Va intra în plenul de admiteri. Apreciez ca pe final, rațiunea argumentele și strategia la care am lucrat alături de Cristina Prună si Oana Toiu au dat roade și au generat consens și la alte grupuri parlamentare. Mulțumesc de asemenea atât colegilor deputați USRPLUS care au votat în bloc, cât și celorlalți care au votat astăzi, indiferent de culoarea politică! Suntem determinați ca acest proiect să ajungă la vot in Plenul Camerei Deputaților până la finalul acestei sesiuni parlamentare astfel încât oamenii să beneficieze cât mai repede de aceasta prevedere. Odată cu acest proiect de lege, mii de oameni din județul Gorj nu vor mai fi presați de menghina disponibilizării, de recalificările de formă, dar fără rezultat și de nedreptățile istorice în ceea ce privește grupa de muncă primită doar pe foaie. Zecii de ani lucrați în producție în condiții grele au fost acum recunoscuți”, a transmis, după vot, deputatul USR Radu Miruță.

  PSD “pentru”

  Cei care au pus umărul pentru ca acest proiect să treacă au fost cei din opoziție. “Parlamentarii PSD Gorj au respectat promisiunea făcută minierilor și energeticienilor, privind reducerea vârstei de pensionare. Astfel, prin voturile parlamentarilor PSD din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, comisie raportoare, s-au adoptat mai multe amendamente care rezolvă problemele angajaților CEO, care protestează și acum în Piața Prefecturii. Pentru a evita orgoliile politice, reprezentanții PSD din Comisia de Muncă, au propus și adoptat o serie de amendamente care soluționează revendicările minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia, în ciuda opoziției ferme exprimată, inclusiv prin vot (abținere), de către parlamentarii PNL. Votul de astăzi este o dovadă că atunci când este vorba despre interesele Gorjului nu trebuie să existe orgolii, iar scopul celor care reprezintă județul în Parlamentul României trebuie să fie comun”, au transmis social-democrații după exprimarea votului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: