spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăPoliticOcupați cu alegerile, guvernanții au uitat de școală

  Ocupați cu alegerile, guvernanții au uitat de școală

  Social-democrații susțin că școala va începe în aceleași condiții de haos deoarece oficialii din Guvern nu sunt interesați să vină cu soluții. După un an de educație online rezultatele s-au văzut în notele obținute de candidați la testările naționale. Școala online “este un dezastru”, a recunoscut chiar ministrul Sorin Cîmpeanu fără a preciza clar ce se întâmplă după 14 septembrie.

  Liderul PSD Gorj Mihai Weber susține că lipsa de comunicare dintre oficialii Guvernului îi bagă în ceață pe profesori și elevi. “S-a dovedit că școala online a fost un adevărat dezastru. Constatăm că nu există un glas comun al celor două ministere, Educație și Sănătate pentru a găsi soluții. Au avut la dispoziție un an și jumate, mai sunt 3-4 săptămâni până începe școala și copiii, profesorii și părinții sunt debusolați. Oricum, țara nu mai este guvernată până în septembrie când va fi congresul PNL și al USR. Acum, practic, ei sunt preocupați să își cumpere puterea în anumite zone”, a transmis liderul PSD Gorj deputatul Mihai Weber.

  Testarea elevilor

  Senatorul PSD Cristinel Rujan este pentru testarea în masă. “În mai puțin de o lună de zile (în data de 13 septembrie) toată lumea speră că școlile își vor redeschide porțile. Dacă din partea profesorilor, părinților și elevilor speranța este un sentiment cât se poate de firesc, mărturisit din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, el aduce mai mult cu o recunoaștere a neputinței de a coordona niște măsuri care să depășească stadiul de „speranță” și să ducă la o certitudine a siguranței în școli. Prinși undeva în logica războiului politic care se duce, în aceste zile, în cadrul Guvernului, cei doi miniștri, ai Sănătății și Educației, se dovedesc incapabili să colaboreze pentru a lua toate acele măsuri care să asigure redeschiderea anului școlar, cu prezență fizică.  Dacă în Grecia, Germania, Austria sau Israel, testarea periodică a elevilor și a cadrelor didactice este o măsură indispensabilă pentru deschiderea școlilor în siguranță, așa cum o reprezintă și reactualizarea planurilor de răspuns care să asigure că școala online (despre care tot ministrul Educației ne spune câte pierderi educaționale provoacă) va rămâne ultima soluție de prevenire a infectării cu virusul Covid-19, în România, Guvernul a „profitat” de cele trei luni de vacanță și de numeroasele avertizări privitoare la iminența unui val 4 pentru a nu face nimic.  În acest context, PSD consideră că testarea anti-Covid (cu asigurarea a cel puțin două teste pe săptămână, pentru fiecare elev) reprezintă principala modalitate de a menține școlile deschise, mai cu seamă că elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării, iar în cazul celor care au împlinit această vârstă rata de vaccinare este încă extrem de scăzută”, a transmis senatorul parlamentarul gorjean.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: