spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSe cere demisia Ministrului Energiei. "E o bătaie de joc la adresa...

  Se cere demisia Ministrului Energiei. „E o bătaie de joc la adresa atâtor oameni, vorbim de o regiune”

  Un parlamentar din Gorj cere demisia ministrului Energiei, pe fondul lipsei de dialog de care oficialul a dat dovadă în relație cu Comisia Europeană.

  Mihai Weber, cel care a afirmat în permanență că CE Oltenia este lăsat la voia sorții de către oficialii din Guvern, susține că Virgil Popescu nu a tratat cu seriozitate tema planului de restructurare, dovadă fiind reacția întârziată la publicarea scrisorii de către Comisia Europeană. „Iertați-mă, dar ca ministru, din respect măcar pentru zona asta, trebuia să-și dea demisia”, a transmis parlamentarul PSD de Gorj.

  Social democratul Mihai Weber lansează noi atacuri la adresa celor din Ministerul Energiei. Parlamentarul critică dur lipsa de reacție a oficialilor în raport cu solicitările Comisiei Europene. Soarta CE Oltenia depinde de fiecare cuvânt purtat la Bruxelles, social-democratul afirmând că Virgil Popescu nu este capabil să negocieze pentru compania de stat din Gorj. ”Planul de restructurare al CE Oltenia trebuia să aibă o rezolvare încă de anul trecut, însă au fost tot felul de promisiuni, de termene date care nu s-au concretizat. Mai este o lună și un pic până pe 30 aprilie, până când certificatele de carbon trebuie achiziționate, iar dacă nu vine un răspuns pozitiv de la Comisia Europeană, riscurile sunt uriașe și le știm cu toții. Am fost preocupați să aflăm și să ni se spună de cei care acum conduc Ministerul Energiei care sunt etapele și personal i-am solicitat ministrului Energiei să spună care sunt demersurile pe care le-a întreprins în legătură cu dialogul care trebuia să aibă loc cu Comisia Europeană, încă de anul trecut. Abia după aproape o lună și jumătate, după ce Comisia Europeană a remis un document cu mai multe semne de întrebare cu privire la fundamentele Planului de restructurare al CEO, ministrul Energiei s-a dus să discute cu Comisia Europeană. Un om responsabil, a doua zi, după ce a primit datele oficiale, pleca la Bruxelles. Mă interesează de câte ori au avut întâlniri, anul trecut, cu Comisia Europeană, ce negocieri au fost, ce discuții, ce clarificări au făcut?”, a declarat Mihai Weber.

  Bătaie de joc

  Lipsa de interes față de un județ întreg și față de compania de care depinde SEN ar trebui taxată printr-o demisie. Mihai Weber susține că, profesional vorbind, se impune o schimbare în fruntea Ministerului Energiei. ”Până să fie numit ministrul Economiei, am fost surprins să văd că făcea parte din Parlamentul României. Nu l-am văzut, deși trebuia să-l remarc în comisia economică cu anumite abordări, determinat, pentru că a fost pus la un domeniu extrem de important. Iertați-mă, dar ca ministru, din respect măcar pentru zona asta, trebuia să-și dea demisia. Eșecul, sau mai bine zis lipsa de profesionalism pe care a afișat-o în toată această perioadă, e o bătaie de joc la adresa atâtor oameni, vorbim de o regiune.” , a mai declarat deputatul Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: