spot_img
Altele
    AcasăSocialCopiii talentaţi şi-au dat întâlnire la Casa de Cultură

    Copiii talentaţi şi-au dat întâlnire la Casa de Cultură

    Pentru o zi Târgu-Jiul s-a transformat în capitala talentului şi al bunei dispoziţii, întreţinută, la cote maxime de sute de copii din judeţ. Desfăşurat pentru al treilea an consecutiv, concursul „Picături de Lumină” a scos în relief noi talente şi valori, care, şlefuite, pot ajunge departe.

    Competiţia, organizată ieri la Târgu-Jiu face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Internaţionale a Familiei, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie care a organizat evenimentul propriu-zis. „Această competiţie face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Internaţionale a Familiei şi se adresează elevilor din toate şcolile din judeţ. Micuţii claselor a I-a şi a II-a au trimis desene făcute de ei, cu tema «Drepturile Copiilor», patru dintre ele fiind premiate. Elevii de la clasele a III-a până la cei de-a IV-a sunt supuşi unei probe de evaluare. Testele grilă le-am făcut eu şi avem două seturi de grile, unul cu 15 întrebări şi celălalt cu 17. Elevii sunt serioşi, dar este păcat că nu se implică toate şcolile din judeţ. Din păcate, aici avem o problemă. Dascălii ar trebui să dea importanţă şi acestor feluri de activităţi. În fiecare an am avut nu mai mult de 30 de instituţii participante”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Camelia Popescu, directoarea DGASPC Gorj s-a arătat încântată de faptul că şi în acest an şcolile au răspuns prompt solicitării de participa la acest concurs. „A fost desfăşurarea fazei finale a concursului. De trei ani desfăşurăm acest concurs în parteneriat cu sponsorii noştri şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Scopul principal a concursului este promovarea drepturilor copiilor, pentru că ei trebuie să îşi cunoască drepturile, este şi un proces educativ. Noi am invitat toate şcolile din judeţul Gorj. În funcţie de calificările pe fazele premergătoare, aici vor veni numai şcolile care s-au calificat. An de an numărul elevilor este crescut, înseamnă că este un interes din partea elevilor, dar şi din partea cadrelor didactice, care mobilizează elevii. Aceştia s-au pregătit foarte bine şi din fericire, pentru o zi, devenim şi noi copii”, a spus Camelia Popescu.

    Elevii din Turburea au plecat acasă cu premii

    Cele mai bune lucrări ale copiilor şi cele mai mari punctaje obţinute la testul de evaluare a cunoştinţelor au fost recompensate cu premii constând în diplome, cupe, medalii şi trofee, dar şi în bunuri materiale (troler, trening, adidaşi, DEX, mingi de fotbal). Chiar dacă nu au luat locul 1, ci III, elevii Şcolii Generale Turburea au arătat că se poate şi că talentul lor este apreciat de gorjeni. Coordonaţi de doamna profesoară Dana Ursulescu elevii au avut prestanţă şi de asemenea, fără emoţii, au jucat ca nişte adevăraţi actori rolurile atent stabilite anterior. Irina Maria Cioveie, Anamaria Luminiţa Dumitraşcu, Diana Aurelia Mănescu, Ana-Maria Roxana Băltăreţu, Dorina Călin, Ana-Maria Cucu, Radu Iulian Năsturică, Bianca-Elena Puşcu, Mircea Gabriel Rentea, Maria-Loredana Ruiu, Mario-Robert-Gabriel Sava, Irina-Bianca Stanciu şi Nicolae Vătuiu sunt elevii care au răspuns cu promptitudine provocării. Pe lângă aceşti elevi au mai fost încă şase elevi, care au format galeria Şcolii Generale Turburea: Mircea Gheorghiţă Ciobanu, Adrian Constantin Croitoru, Bogdan Andrei Dumitra, Evelin Adrian Revnic, Vasile Narcis Truşcă. Asigurările că vor participa şi anul viitor la această competiţie nu au întârziat să apară, vădit impresionaţi de numărul de simpatizanţi care le-au aplaudat minute în şir momentul.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: