spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialIgnoră Guvernul şi se ajută singuri

    Ignoră Guvernul şi se ajută singuri

    S-au săturat să mai aştepte sprijinul Guvernului şi au decis să se ajute singuri. Sute de familii din comuna Brăneşti au contribuit personal pentru investiţia de alimentare cu apă. Oamenii sunt disperaţi pentru că apa de la fântâni nu o pot folosi, fiind foarte calcaroasă.

    În comuna Brăneşti sunt 320 de familii, care vor beneficia de alimentarea cu apă din sursa Izvarna. Primăria va finanţa 80 % din lucrare, adică peste 700 de mii de lei iar restul va reprezenta aportul comunităţii, din cele cinci sate ale comunei. Primarul localităţii, Gheorghe Stoichiţoiu recunoaşte că în comună apa lasă de dorit „este o necesitate. Am făcut numeroase analize, dar toate au demonstrat că apa nu este bună de băut. Nu putem aştepta la infinit”. În aceste condiţii, cu aprobarea Consiliului Local, primăria a purtat discuţii cu cetăţenii, care în majoritate au fost de acord să suporte o parte din costurile introducerii reţelei de alimentare cu apă în localitate. „Avem 80% din fonduri, surse proprii de la buget, am apelat la cetăţeni iar restul de 20% va veni din partea acestora, oamenii au fost înţelegători”, a mai declarat edilul localităţii Brăneşti. Investiţia a fost licitată iar lucrarea a fost câştigată de o firmă de specialitate din Severin, costul total al investiţiei ridicându-se la aproximativ 1,3 milioane de lei. În ceea ce priveşte suma de 1000 de lei, pe care trebuie să o dea fiecare familie, primarul spune că banii se pot da în mai multe tranşe, până în luna martie.

    Gheorghe Manciu: „fără apă şi aer nu putem trăi”

    Lucrarile vor fi gata până în luna decembrie, când localnicii din Brăneşti vor avea apă potabilă la robinet. Cetăţenii din localitatea Brăneşti au primit propunerea primăriei cu bine, aceştia fiind chiar încântaţi de faptul că vor avea apă la robinet. Unul din localnicii din comună, Gheorghe Manciu consideră că „nu ne putem juca cu calitatea apei. Am fântână în curte, însă, apa este calcaroasă, nu poate fi băută. Este bine că vom avea apă de Izvarna, în definitiv este vorba de sănătatea noastră. Apa din fântănă o putem folosi la treburile din gospsodărie, iar pentru a putea bea o fierbem”. Un alt cetăţean consideră că este normal să cotizeze, în condiţiile în care nu vin bani de la Guvern „vrem să ajungem şi noi ca în UE. Nu merge să învârtim roata la fântână. Eu am dat 150 lei şi până în martie voi da toţi banii. Nu este mult, o fântână costă acum 3000-4000 de lei”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: