spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPictură realizată de Brâncuși, vândută la licitație pe suma de 350.000 de...

  Pictură realizată de Brâncuși, vândută la licitație pe suma de 350.000 de lire sterline

  Constantin Brâncuși, sculptorul născut în Gorj, în satul Hobița, nu este doar unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, dar începe să devină și un pictor apreciat.

  Lucrarea „Profil de femme au chignon (Princesse Marie Bonaparte)”, realizată de Constantin Brâncuşi în cerneală indiană, grafit şi acuarelă, a fost vândută marţi seară, la casa de licitații Christie’s, pentru 350.000 de lire sterline.

  Provenind dintr-o colecţie privată, lucrarea cu dimensiuni de 53,5×41,3 cm. a fost estimată la 300.000 – 500.000 de lire sterline.

  Lucrarea sculptorului român a fost vândută în licitaţia casei Christie’s în care artistul britanic Banksy a donat o lucrare pentru sistemul de sănătate din Marea Britanie şi a strâns 14,4 milioane de lire sterline (16,7 milioane lire sterline, cu comision), peste recordul anterior, de 10 milioane lire sterline al artistului, iar un autoportret de Basquiat, expus în ultima expoziţie organizată în timpul vieţii artistului american, a fost vândut pentru 7,7 milioane de lire sterline (9 milioane de lire sterline, cu comision), conform profit.ro.

  Cine este prințesa pe care a desenat-o Brâncuși

  „Profil de femme au chignon (Princesse Marie Bonaparte)” a fost prezentată în 1985, la Galerie de France din Paris, în expoziţia „Delicatesse de Brancusi”, care a ajuns în acelaşi an la Gallerie Peter Coray din Lugano.

  Prinţesa Marie de Bonaparte (1881-1962) a fost nepoata lui Lucien Bonaparte, unul dintre fraţii mai mici ai lui Napoleon I. Aceasta s-a căsătorit în 1907 cu Prinţul George al Greciei şi Danemarcei, al doilea fiu al regelui George I al Greciei. Marie de Bonaparte i-a solicitat lui Brâncuși, în 1909, să o întruchipeze într-un bust.

  Prințesa a fost renumită pentru legăturile ei amoroase.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: