Autorităţile locale se află în febra pregătirilor de Paşti, în ceea ce priveşte organizarea evenimentelor şi nu numai. De la angajaţi, până la cei din funcţiile de conducere, toată lumea participă activ la bunul mers al lucrurilor. Astfel, cu acest prilej şi poliţiştii locali sunt puşi în alertă, aşteptând din moment în moment să îi prindă în plasă pe cei care, direct sau indirect săvârşesc infracţiuni, sau acte care nu coincid cu prevederile legale.
În cadrul unei conferinţe de presă, Ion Tudor a subliniat importanţa acestei sărbători, dar şi faptul că cetăţenii se pot simţi în siguranţă, în această perioadă, pentru că poliţiştii locali vor lucra la „foc continuu”. „Peste două săptămâni sunt Sărbătorile Pascale. În două componente clare, ne vom axa ca de fiecare dată pe circulaţie, dar vom fi atenţi şi la pieţele şi centrele comerciale, care vor fi luate cu asalt de cetăţenii din municipiu. Nu vom pune accent pe sancţionarea agenţilor economici, ci pe monitorizarea activităţilor specifice acestei sărbători. Circulaţia rutieră este o axă prioritară, pentru că va fi nevoie de fluidizarea traficului. Rog insistent pietonii să aibă răbdare, atunci când trec pe trecerile destinate lor şi să aştepte semnul agentului de circulaţie. Acesta este suveranul punctului de circulaţie şi trebuie respectat”, a spus Ion Tudor. Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe, şeful Poliţiei Locale a subliniat faptul că agenţii „din dotare” vor lucra la foc continuu „vom mări programul, vom da libere, atunci când va fi nevoie şi vom lucra zi şi noapte, venind astfel în sprijinul cetăţenilor”. Legat de parcările neregulamentare, Ion Tudor a vorbit în premieră, de un sistem modern, de ultimă oră, care va ajuta la detectarea autoturismelor care sunt parcate în locuri nepermise. „Am îmbunătăţit sistemul în ceea ce priveşte circulaţia, vom începe să lucrăm la rece, pe sancţiuni, pe decretul circulaţiei”, a mai adăugat şeful Poliţiei Locale.
Poliţiştii locali, cu ochii pe cerşetori
Un alt subiect dezbătut în conferinţa de ieri, a fost legat de fenomenul cerşetoriei, care se pare că „înfloreşte” pe zi ce trece. „Legat de cerşetori, noi avem activitatea pusă la punct, de multe ori îi luăm direct din tren şi cu ajutorul Poliţiei Transporturi Feroviare încercăm să îi identificăm. Îi trimitem cu următorul tren, acasă. Majoritatea celor care aleg oraşul nostru, pentru a-şi practica activitatea vin din Valea Jiului şi din sud. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu mai influenţeze acest fenomen şi să facă tot posibilul să nu mai dea bani acestor profitori. Să facă o probă, să vadă că dacă le dau un covrig, vor primi în schimb înjurături. Ei nu îşi dau banii pe mâncare, ci pe ţigări şi băutură”, a spus Tudor. Legat de activitatea de agrement, comercianţii au obligaţia să posteze la vedere autorizaţia de funcţionare, emisă de primărie iar perimetrul de lucru trebuie să fie curat, să respecte curăţenia, pentru că astfel vor trebui să plătească.