spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 3, 2024
Altele
    AcasăSportPortarul echipei Muntenegru a venit la CSM Târgu Jiu

    Portarul echipei Muntenegru a venit la CSM Târgu Jiu

    CSM Târgu Jiu a ajuns la un acord cu portarul de 27 de ani, Ljubica Nenezic-Glendza. Goalkeeperul din Muntenegru vine de la Gloria Buzău și a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2024-2025.

    În vârstă de 27 de ani, Ljubica Nenezic, are o vastă experiență în Liga Florilor, dar și în competițiile europene și mondiale. Nenezic are la activ 5 sezoane pe prima scenă a handbalului românesc. A jucat un sezon pentru Gloria Bistrița, unul pentru Dunărea Brăila, echipe cu care a evoluat în cupele europene, dar și alte 3 ediții de campionat pentru Gloria Buzău. Din vara acestui an, goalkeeperul muntenegrean se va alătura echipei pregătite de Liviu Andrieș.

    Potrivit site-ului CSM Târgu Jiu, Ljubica Nenzic s-a născut pe 15 ianuarie 1997, la Podgorica, în Muntenegru, acolo unde a și început handbalul. A trecut pe la toate grupele de junioare ale reprezentativului club din capitala Muntenegrului, ZRK Buducnost Podgorica. Evoluțiile sale la nivel de junioare au atras atenția oficialilor muntenegreni, care au convocat-o la toate naționalele de junioare și tineret ale Muntenegrului. La 18 ani și-a făcut debutul la celebra grupare din capitala Muntenegrului, Buducnost Podgorica. În sezonul în care a evoluat la Podgorica (2015-2016) a câștigat titlul în Macedonia și a ajuns în semifinalele EHF Champions League. A urmat apoi transferul în capitala Ungariei, la Kispest NKK. După sezonul petrecut în Ungaria, Ljubica Nenezic a ajuns la un acord cu gruparea turcă Kastamonu Bld GSK. A apărat poarta echipei turce timp de două sezoane(2017-2019), timp în care și-a trecut în palmares un titlu de campioană a Turciei, a câștigat Cupa Turciei și a fost semifinalistă în Cupa EHF.

    În 2019 a poposit în Liga Florilor. Prima experiență în România a fost la Gloria Bistrița, unde a evoluat în sezonul 2019-2020. Cu echipa din Bistrița a atins sferturile de finală din Cupa EHF. A trecut apoi pentru sezonul 2020-2021, la Dunărea Brăila, echipă cu care a atins sferturile de finală European League EHF. Ljubica Nenezic a trecut în 2021 la Gloria Buzău, echipă la care a evoluat timp de 3 sezoane(2021-2024).

    La nivel de echipă națională, Ljubica Nenezic și-a făcut debutul în 2016 pentru echipa națională de senioare a Muntenegrului. A participat la 5 campionate europene, 4 mondiale și la Jocurile Olimpice de la Tokyo(2020). În 2018 a cucerit bronzul cu naționala țării sale la Jocurile Mediteraneene, disputate la Taragona, în Spania. În 2022, Nenzic a cucerit bronzul și la nivel european, după ce Muntenegru a terminat pe podium Campionatul European găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Nenezic a evoluat cu Muntenegru la Jocurile Olimpice de la Tokio, acolo unde Muntenegru a obținut locul 6.

    „Cred că echipa din Târgu Jiu este ca o mare familie. Îmi place felul în care luptă. Aștept cu nerăbdare să fac parte din această echipă și sper că vom obține multe victorii. Sunt foarte entuziasmată și abia aștept să luptăm împreună pe teren. În noua mea echipă vreau să mă simt ca acasă, să luptăm în apărare și vreau să obținem cât mai multe victorii“, a spus Ljubica Nenzic.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!