spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateAgentul de pază de la Biblioteca Județeană care este pasionat de poezie....

  Agentul de pază de la Biblioteca Județeană care este pasionat de poezie. Vrea să își lanseze prima carte

   

  Vasile Certezanu, în vârstă de 62 de ani, agent de pază la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ din Târgu Jiu, este pasionat de poezie. Acesta a scris zeci de poezii şi doreşte să publice în acest an primul său volum de versuri.

  Vasile Certezanu lucrează de zece ani ca agent de pază la bibliotecă. A încercat să scrie, după ce a participat la mai multe lansări de carte și evenimente culturale. „Lucrez de zece ani ca agent de securitate şi intervenţie la Biblioteca Judeţeană şi am participat la multe lansări de carte şi alte evenimente culturale şi, astfel, mi-am dat seama că am o înclinaţie şi că pot scrie“, spune agentul de pază.

  Poeziile sunt inspirate din experiențele pe care viața i le-a oferit. „Temele pe care le abordez în poeziile mele sunt diverse, de la cele care transmit anumite sentimente patriotice şi până la cele legate de copilărie sau moarte.

  Poeziile pe care le scriu se bazează pe experienţele de viaţă şi simţămintele mele“, povesteşte Vasile Certezanu.

  A scris în jur de 70 de poezii

  Vasile Certezanu vrea ca în acest an să îşi lanseze prima carte de poezii. A scris până acum aproximativ 70 de poezii.

  „Voi selecta 40-50 de poezii pentru a fi publicate în carte. Îmi doresc să organizez şi o lansare de carte la Biblioteca Judeţeană, dacă va fi posibil“, a mărturisit agentul de pază.

  Vrea să ajute biblioteca și după pensionare

  Vasile Certezanu este foarte atașat de Biblioteca județeană, care a devenit ca a doua casă. Participă la toate activitățile instituției, deși multe nu fac parte din atribuțiile sale, astfel că nu este obligat le efectueze, dar ajută din plăcere.  „Sunt omul casei, pentru că particip la tot felul de activităţi. Îmi place să ajut cu tot ce pot şi o fac din suflet. Locuiesc şi în apropiere de Biblioteca Judeţeană. Eu îmi doresc să ajut Biblioteca şi după ce mă voi pensiona“, spune Vasile Certezanu.

  Sculptură, o altă pasiune

  O altă pasiune pe care Vasile Certezanu o are sculptura. Nu a mai lucrat de mult timp, dar își dorește să cioplească din nou lemnul cu dălțile sale.

  „Dălţile au ruginit de când nu le-am mai folosit. Am lucrat în lemn de nuc. Mi-am propus să realizez un album de fotografie cu lucrările realizate. Am în jur de 15 lucrări. Sunt realizate din bucăţi de lemn pe care le-am găsit în diferite locuri şi care mi-au fost aduse de pictorul Ion Mohora, de la Novaci. Am renunţat să mai lucrez în ultima perioadă din cauza lipsei timpului. Sper că voi pune din nou mâna pe dălţi“, explică Vasile Certezeanu.

  A lucrat ca mecanic auto

  Vasile Certezanu a lucrat ca mecanic auto. Era considerat un expert în repararea Daciilor, pentru că nu exista defecţiune pe care să nu o poată remedia. „Am lucrat 17 ani la auto service-ul de pe strada Calea Bucureşti din Târgu Jiu. După care am lucrat pe cont propriu şi am avut primul service privat autorizat de Registrul Auto Român“, a mai precizat agentul de pază pasionat de poezie.  O afecțiune medicală l-a obligat să renunțe la meseria de mecanic auto.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: