spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateAnunț de început de an școlar! Se vor organiza festivități de deschidere?

  Anunț de început de an școlar! Se vor organiza festivități de deschidere?

  Festivitățile de deschidere a anului școlar vor fi permise. Este anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu care afirmă că activitățile vor fi desfășurate în anumite condiții.

  Spectacolele organizate în mai toate orașele din țară i-au făcut pe oficiali să permită și în unitățile de învățământ deschiderea anului școlar prin festivități specifice.

  „Anul acesta le vom permite, pentru ca sunt multe alte acțiuni care sunt permise, acțiuni cu mii de persoane. În data de 13 septembrie masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că sunt aglomerări mari de persoane care se creează: elevi, părinți, bunici, profesori și durata să fie de maximum o oră și jumătate”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

  Festivitățile vor avea loc în aer liber iar participanții trebuie să poarte mască de protecție. Totodată, durata maximă a evenimentelor nu trebuie să depășească o oră și jumătate.

  Măști oferite de stat

  În privința măștilor de protecție, ministrul a declarant că există stocuri suficiente. „În ședința de Guvern a fost promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ, de 500, 600, 700 de mii de măști în fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru elevi și cadre didactice”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: