spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateCJ: “Groapa de gunoi e o bombă cu ceas pentru Târgu Jiu...

  CJ: “Groapa de gunoi e o bombă cu ceas pentru Târgu Jiu și pentru județul Gorj”

  Noi discuții asupra activității desfășurate de societatea Polaris. Oficialii susțin că firma care se ocupă de deșeurile și deține și depozitul ecologic din Târgu Jiu a primit un nou termen. Până la 6 februarie trebuie să găsească o soluție prin care cetățenii din zona Slobozia să nu mai fie afectați de mirosul greu. Dacă nu, activitatea unității va fi suspendată.

  Reprezentanții Consiliului Județean au chemat la discuții toți factorii de decizie. Noi termene au fost lansate. “Am hotărât să facem o invitație factorilor de decizie din județul Gorj, în primul rând municipalității pentru că este titulară a contractului cu firma Polaris, au fost prezenți cei doi subprefecți, reprezentanți ai Agenției de Mediu, ai Gărzii de Mediu, de la Apele Române, DSP Gorj și, de această data, a răspuns invitației Consiliului Județean și reprezentantul firmei Polaris. Eu cred că a fost o întâlnire în care s-au spus lucrurilor pe nume. Concret, până pe data de 6 februarie firma Polaris trebuie să realizeze o serie de condiții impuse de Garda de Mediu de la București. În luna noiembrie a anului trecut se impusese vreo 15 măsuri pe care le au și realizat dar efectul acelor măsuri nu s-a văzut ulterior. Trebuie să ajungem la o soluție viabilă pentru că nu vrem să ne ferim de cuvinte, această problemă e o bombă cu ceas pentru Târgu Jiu și pentru județul Gorj .În condițiile în care în firma Polaris nu va realiza sarcina pe care o are de făcut, până în februarie, există posibilitatea ca activitatea operatorului și a depozitului să fie suspendată. Dar noi sperăm că nu vom ajunge la acest punct, firma fiind în faza în care își obține toate avizele necesare funcționării”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Tașcău.

  Prețuri mai mari

  Primarul Municipiului Târgu Jiu susține că suspendarea activității nu este o soluție. Marcel Romanescu afirmă că cetățenii ar avea de suferit. “Din ceea ce știu există un grafic al măsurilor pe care societatea Polaris trebuie să le respecte. Trebuie găsite soluții! Dacă se va suspenda activitatea e clar că plata pentru cetățeni v-a crește. Trebuie să găsim soluții pentru finanțarea unei noi gropi de gunoi, nu neapărat în Municipiul Târgu Jiu”, a declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Gunoaie din toate județele

  Pe de altă parte, consilierul Partidului Verde, Adrian Tudor, susține că există soluții însă nu se doresc a fi aplicate. “Le-ar face un mare bine celor de la Polaris pentru că ne-am sufoca de gunaoie și am ajunge noi să ne rugăm de ei. Autoritățile să-și facă treaba! Poliția să oprească mașinile care vin de la Alba Iulia, Mehedinți să vedem și noi ce e în ele. Primarul să pună piciorul în prag, să lase interesele deoparte. și să interzică aducerea gunoaielor din alte județe. Trebuie să îi întrebăm:băi băieți, vă mai asumați gestionarea acestui depozit ecologic? Dacă da, aceste sunt regulile! Dacă nu, asta e, ne strângem palma și găsim alt operator!”, a declarat fostul viceprimar Adrian Tudor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: