spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 8, 2023
Altele
  AcasăActualitatePromovare de tot râsul pentru Transalpina. Un nou scandal la poalele muntelui....

  Promovare de tot râsul pentru Transalpina. Un nou scandal la poalele muntelui. Acuze de abuz și neglijență în serviciu !!! „ Ati format un grup infracțional împotriva Zonei Rânca”

  De 1 mai turistii au dat buluc în Rânca pentru a tranzita Transalpina. Anunțul că cea mai înaltă șosea din Rânca s-ar fi deschis l-au făcut proprietarii de pensiuni după ce au constatat că în minivacanță de 1 mai bate vântul prin pensiunile lor. În cele din urmă tot fără turiști au rămas pentru că petrecăreții s-au supărat și au plecat după ce politiști nu le-au dat voie să tranziteze Drumul Regelui. De aici la un nou scandal mostru a fost doar un pas , autoritățile fiind din nou la cuțite cu cabanierii din zonă. Din păcate rezultatele unor astfel de acțiuni se văd în timp când vizitatorii vor duce mai departe impresiile care le-au lăsat un gust amar.

  „S-a redeschis Transalpina”, a fost mesajul postat de un proprietar de pensiuni cu doar o zi înainte ca afluxul de turiști să ajungă la Rânca. În lupta dintre autoritățile acuzate că nu-și fac treaba și cabanierii care văd doar bani în fața ochilor au fost prinși mai mulți tineri dornici de adrenalină care de 1 Mai au ales să vină la Rânca. Numai că vacanța dedicată Zilei Muncii s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru turiști acești fiind întorși din drum de oamenii legi pe motiv că cea mi vizitată șosea din Gorj rămâne închisă. „Nu ne lasă să urcăm, am făcut drumul degeaba”, ne-a declarat unul dintre cei care dorea să tranziteze drumul. Autoritățile au sărit ca arse după ce au văzut că situația le-a scăpat, din nou, din mână anunțând că drumul rămâne închis.” Circulația pe drumul ce leagă stațiunea Rânca de Obârșia Lotrului rămâne în continuare închisă. Deși drumarii lucrează de câteva zile la deszăpezirea drumului, turiștii trebuie să știe că traseul rămâne în continuare impracticabil. Din cauza faptului că în zonă a cazut la începutul anului o cantitate mare de zăpadă, drumarilor le este deocamdată imposibil să o îndepărteze de pe drum într-un timp atât de scurt, mai ales că pe carosabil au căzut și pietre sau stânci.Circulația va rămâne închisă până cel mai probabil la sfârșitul lunii mai așa că recomandăm turiștilor care vor să tranziteze acest traseu, să nu plece la drum înainte ca autoritățile să anunțe oficial deschiderea circulației”, a transmis Prefectura Gorj.

  Încă se lucrează

  Drumarii acționează în zona de mai bine de o săptămână pentru a elimina pericolul de pe carosabil. Disputa de la baza muntelui a picat ca un fulger pe umerii drumarului șef care a sărit la gâtul cabanierilor. „Se lucrează la curățirea drumului, la îndepărtaea zăpezii, a bolovanilor. Sunt utilaje pe drum. Este un sens liber până la Obârșia Lotrului. Nu se poate circula nici măcar nu este montată semnalizarea. Cei care intră pe acest drum vor fi sancționați prin ridicarea permisului de conducere. Este faptă penală foarte gravă distrugerea semnalizării de drum închis. Le atrag atenția celor binevoitori și cabanierilor care anunță că e deschis drumul să nu se joace cu viața oamenilor! Nu puneți viața oamenilor în pericol!. Facem tot ce este posibil ca, până la sfârșitul lunii, la Rusalii, să deschidem drumul dar, până atunci, drumul rămână închis”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu.

  Acuze grave la adresa autorităților

  Enervați peste măsură de pierderea turiștilor, cabanieri iau la rost autoritățile gorjene. Șeful concesionarilor din zona Rânca susține că proprietarii din Rânca sunt deciși să dea în judecată pe cei care nu-și fac datoria afectând astfel afacerile celor ce au investit în zona Rânca. „Nu ne mai învinovățiți pe noi, cei din Rânca, pentru slaba voastră pregătire și pricepere în domeniu !! Drumul nu mai are zăpadă pe el, iar dumneavoastră sunteți datori să luați toate măsurile prin munca să puneți drumul în circulație chiar la 31 Martie cum scria pe unele semne de circulație.A fost cineva sancționat cu demisia sau din salariu pentru întârzierea de 30 zile, ne-a despăgubit cineva, ne-a scutit de impozite sau cărți de muncă ? Nu domnule prefect , nimeni…. și vă acuzăm de complicitate cu drumurile naționale împotriva celor care își desfășoara activitatea în Rânca sau de-a lungul Transalpinei ! Asociația din Rânca își rezerva dreptul să vă dea în judecată și cu cereri mari de despăgubiri, pentru abuz și neglijență în serviciu !!! D-le Prefect din acest moment pentru cei din Rânca nu mai existați ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, deoarece ați făcut afirmații nefondate fără sa verificați personal, așa că luați -vă de mână cu dl Tudor și lăsati-ne atâta timp cât dumneavosatră nu verificați starea și vă lasați duși în eroare de niște necalificați !?”, a declarat Constantin Pănescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: