spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateSchimbări majore la clasa a V-a. Elevi mutați forțat dintr-o clasă în...

  Schimbări majore la clasa a V-a. Elevi mutați forțat dintr-o clasă în alta!

  Haos la clasa a V-a. Soarta mai multor elevi nu a fost încă decisă după ce Parlamentul a schimbat Legea Educației.

  În Gorj ca și în alte județe mai mulți școlari sunt nevoiți să se „rupă” de colegii de clasă pentru a respecta legislația aflată în vigoare.

  Potrivit noii legi, grupele de la grădiniță și clasele de elevi pot să depășească limita maximă stabilită de lege „cu cel mult 3 preșcolari/elevi”. În consecință, anul școlar 2021-2022 este primul în care grupele mici de grădiniță vor avea maximum 23 de copii, clasele pregătitoare vor fi compuse din maximum 25 de elevi și clasele de-a V-a din cel mult 29 de elevi. Anul acesta este primul în care legea modificată se aplică, deocamdată schimbarea fiind doar la clasele de început de ciclu. Ministrul Sorin Câmpeanu a recunoscut că aceste schimbări aduc dezechilibru în rândul elevilor încă chiar și așa nu s-a luat nicio măsură concretă. Peste câteva zile clopoțelul va suna din nou și clasele cu elevi numeroși vor trebui dezbinate.

  Nu au o situație clară

  La nivel de județ, oficialii Inspectoratului Școlar Gorj confirmă că există cazuri de elevi care vor fi mutați dintr-o clasă în alta. Problema este că nu se știe exact cifra, în prag de deschidere de an școlar. „Se poate constitui cu aprobarea Inspectoratului o nouă clasă cu numărul maxim de 29 de elevi. Situațiile emoționale ale elevilor atunci când se văd distribuiți într-o altă clasă sunt asumate de către conducerea unităților de învățământ prin proceduri specifice. Cert este că trebuie respectată legea. Nu se pot admite mai mult de 29 de elevi. La ora actuală se centralizează datele, nu avem o situație clară. Dar avem situații de genul acesta în Gorj”, au transmis oficialii ISJ.

  Reacții

  Părinții sunt nemulțumiți de măsurile impuse. Nu știm nimic! Nu ne-a comunicat nimeni nimic, am văzut la televizor că a declarat ministru că directorii trebuie să gestioneze situația. Unde a ajuns învățământul în România, te duci la școală și afli că nu mai ești cu clasa ta. Nu acceptăm așa ceva! Mi se pare inadmisibil! În baza a căror criterii se fac mutările?!”, a transmis un părinte din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: