spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou parc industrial în Gorj

  Un nou parc industrial în Gorj

  Parc industrial la câtiva kilometrii de Târgu Jiu. Autoritățile județene au declarat că au demarat procedura pentru a intra în posesia a zece hectare de teren, în comuna Bălești. În zonă respectivă se dorește redirecționarea investitorilor care sunt dispuși să ridice hale de producție în județul Gorj.

  Terenul respectiv dispune de utilitățile necesare dezvoltării oricărui mediu de afaceri. Șeful județului susține că, în funcție de cerere, suprafața poate fi extinsă. „O să înaintăm o cerere către comuna Bălești, ca în următoarea ședință de Consiliu Local, să aprobe preluarea în administrare de către Consiliul Județean Gorj, prin parcul industrial, a unei suprafețe inițiala de 10 hectare. Zece hectare care, la acest moment, îndeplinesc toate condițiile pentru dezvoltarea mai multor afaceri în zona, având în vedere existența în proximitate a rețele de apă și canalizare, a rețelei de energie electrică și a rețelei de gaz natural. De asemenea, prin aceeași hotărâre, am împuternicit și am acordat sprijinul Parcului Industrial de a întocmi studiu de fezabilitate astfel încât să vină un terț, o persoană de specialitate, să spună exact modul de organizare a acelei suprafețe de 10 hectare. În situația în care să avem doritori, să vină să investească în această zonă, există posibilitatea extinderii”, a transmis președintele CJ, Cosmin Popescu.

  Accesare de fonduri europene

  Calculele autorităților sunt mai ample. Pe viitor se intenționează accesarea de fonduri europene pentru extinderea și modernizarea acestor parcuri industriale. „Noi pregătim studiul de fezabilitate pentru că avem informațiile că pentru următorul ciclu financiar european, indiferent de programul operațional, parcurile industriale și extinderea lor o să fie o cheltuială eligibilă și o să fie o sumă acordată României”, a mai declarat șeful județul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: