spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăAdministratieFostul primar al comunei Prundeni, condamnat pentru corupție, deținut al Penitenciarului Târgu...

    Fostul primar al comunei Prundeni, condamnat pentru corupție, deținut al Penitenciarului Târgu Jiu

    Fostul primar din comuna vâlceană Prundeni, Ion Horăscu, a fost condamnat definitiv, anul trecut, la 6 ani de închisoare într-un dosar cu 6 capete de acuzare. Acesta este deținut al Penitenciarului Târgu Jiu, iar de după gratii tot mai încearcă să întoarcă soarta dosarului care l-a trimis în pușcărie. Din penitenciar, fostul primar a făcut o contestație la executare pentru care, ieri, Judecătoria Târgu Jiu și-a declinat competența.

    Poliţia Vâlcea a pus în aplicare mandatul privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pe o perioadă de şase ani, emis pe numele fostului primar din comuna Prundeni, Ion Horăscu, într-un dosar întocmit de procurorii Parchetului Vâlcea, la jumătatea anului trecut. Atunci, fostul primar ajungea direct după gratii. Horăscu a primit sentinţa definitivă în acest dosar, deoarece Curtea de Apel Piteşti i-a respins apelul formulat împotriva deciziei magistraţilor Tribunalului Argeş care l-au condamnat pentru comiterea a şase infracţiuni, între care luare de mită, fals în înscrisuri şi fals intelectual, abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, toate în formă continuată.
    Horascu a tot incercat, de după gratii, sa schimbe soarta sentinței dar până acum nu a avut câștig de cauză.

    Fostul primar al comunei Prundeni din perioada 1996 şi până la sfârşitul anului 2017 a fost trimis în judecată în august 2018 pentru infracţiuni ce ar fi fost comise în perioada 2008-2017 şi care ar fi produs Primăriei Prundeni un prejudiciu de câteva milioane de lei. Anchetatorii susţin că Horăscu, în calitate de primar, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi administratori de firme bani pentru încheierea şi executarea unor contracte de achiziţie la nivelul comunei pe care o conducea, ar fi plătit lucrări care nu au fost realizate, ar fi folosit banii acordaţi de Guvern pentru cofinanţarea unor proiecte pentru plata altor servicii şi lucrări care nu aveau legătură cu proiectele respective şi chiar şi-ar fi plătit datoriile personale către bugetul de stat din fondurile comunei.
    De asemenea, Horăscu mai era implicat, la momentul ajungerii în detenție, într-un alt dosar de corupţie, fiind trimis în judecată în septembrie 2021 de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, spălare a banilor şi folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, fiind acuzat că a obţinut pe nedrept fonduri europene în sumă totală de 356.160 lei dintr-un contract cu o asociaţie culturală ce ar fi trebuit să organizeze două evenimente cu specific viticol în cadrul unui proiect finanţat prin POR.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: