spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 16, 2024
Altele
    AcasăEconomicReprezentanții sindicatelor și Directoratul CEO se întâlnesc cu ministrul Energiei

    Reprezentanții sindicatelor și Directoratul CEO se întâlnesc cu ministrul Energiei

    O întâlnire importantă va avea loc mâine la sediul Ministerului Energiei între liderii de sindicat, Directoratul CEO, Consiliul de Supraveghere al CEO şi ministrul Energiei, Virgil Popescu. Salariaţii şi sindicatele sunt extrem de nemulțumite după ce Comisia Europeană a declanşat o „investigare aprofundată“ a Planului de restructurare, iar unele informaţii primite de sindicalişti arată că se doreşte, chiar şi de către o parte din conducerea Ministerului Energiei, o restructurare mai drastică prin închiderea a şapte grupuri energetice pe bază de cărbune, astfel încât vor rămâne în funcţiune doar trei, la termocentrala Rovinari.

    „Ne dorim să cunoaştem în mod limpede ce se întâmplă cu Planul de restructurare, care vizează viitorul acestei companii. Lucrătorii sunt total nemulţumiţi de această situaţie. O să vedem ce presopune o altă variantă a Planului de restructurare, cu toate că planul actual, a fost asumat de către actualul Guvern, fiind trimis la Comisia Europeană“, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

    Cinci grupuri energetice ar urma să fie închise

    Planul de restructurare prevede închiderea etapizată  a cinci grupuri energetice şi externalizarea Sucursalei Craiova II cu cele două grupuri aferente.

    Închiderea etapizată va avea loc în paralel cu investiţiile în grupurile pe gaze naturale şi vor fi construite parcuri fotovoltaice.

    „Planul de restructurare şi decarbonare prevede investiţii în unităţi noi de producţie cu o capacitate instalată cumulată de până la 2.000 MW. Astfel, se are în vedere: construcţia a 8 parcuri fotovoltaice la Turceni, Rovinari şi Işalniţa cu o capacitate instalată totală de cca 700 MW; reabilitarea/retehnologizarea şi modernizarea  microhidrocentralei de la Turceni cu o capacitate instalată de 10 MW; dezvoltarea de capacităţi noi pe gaze naturale cu o capacitate instalată totală de până la 1.300 MW, la Turceni şi Işalniţa.

    Construirea de noi grupuri de producţie va presupune şi crearea de mii de noi locuri de muncă în regiune, pe durata procesului investiţional.

    CE Oltenia, companie strategică a Sistemului Energetic Naţional, poate fi salvată doar prin restructurare, un proces complex pe care Guvernul şi-l asumă în totalitate“, se arată într-un comunicat al Complexului Energetic Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!