spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPrins în timp ce muncea „la negru“ într-un restaurant din Târgu Jiu

  Prins în timp ce muncea „la negru“ într-un restaurant din Târgu Jiu

  O persoană care desfășura activitate fără forme legale de angajare într-un restaurant din Târgu Jiu a fost depistată în urma unui control inopinat. „Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Amenzi pentru cei care angajează zilieri

  În perioada 20-24 septembrie, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-a desfășurat o campanie inițiată de Inspecția Muncii pentru verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii numărul 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. „În urma controalelor efectuate s-au aplicat amenzi în valoare de 6000 de lei și s-au trasat 10 măsuri în vederea intrării în legalitate“, au mai transmis reprezentanții ITM Gorj.

  „De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 29 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi contravenționale în cuantum de 87.500 de lei și dispuse 93 măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: