spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăPoliticDisperat că nu ajunge în Parlament, liberalul Iordache se pozează cu PSD-iștii

  Disperat că nu ajunge în Parlament, liberalul Iordache se pozează cu PSD-iștii

  Ion Iordache, candidatul PNL la Senat, cel care a pus la bătaie tot pentru a ajunge în Parlamentul României, se folosește de orice pârghie pe care o are la îndemână pentru a câștiga alegerile. La o săptămână de la debutul campaniei electorale, Iordache recunoaște că nu are un proiect de candidat și că acum îl întocmește, în urma întâlnirilor cu primarii din Gorj. Ion Iordache nu cunoaște problemele județului, își face agenda acum, în campania electorală, și crede că îi poate prosti pe oameni că problemele ridicate la aceste întâlniri se vor rezolva imediat ce va ajunge el în Parlamentul României. Întâlnirea liberalului cu cinci primari, printre care și trei de la PSD, a fost tot o întâlnire ”ciufulită”, vorba lui Ivăniși, ca cea de la Motru, unde PNL-iștii s-au adunat cu Nelu Roșca și cu conducerea CEO, să stabilească ce au de făcut pentru a salva Complexul Oltenia, semn că nu au nicio soluție pentru compania minieră și energetică. O caută acum, cu o lună înaintea alegerilor parlamentare. Cine mai crede în ce promit politicienii?! Electoratul în niciun caz. Gorjenii au mâncat de mult pe pâine candidați ca Iordache și sunt sătui de promisiunile făcute în campania electorală și de jocurile murdare pe care le practică aceștia.

  Periculos pentru cetățenii din localitățile conduse de primarii care s-au întâlnit cu Iordache, este faptul că acesta controlează firme care au angajați din aceste comune, iar astfel oamenii sunt obligați să îl voteze pe liberal la Senat, altfel riscă să rămână pe drumuri. Li s-a transmis deja că dacă nu vor fi de partea lui Iordache, rămân șomeri. Știu asta și primarii care s-au întâlnit cu Iordache la acea ”ședință de lucru”.

  Adevăratul baron al Gorjului este Iordache.Controlează una dintre celei mai mari firme în construcții din Gorj, Ydail, care are cele mai multe contracte cu statul. Are domenii de vânătoare, este președintele unuia dintre cele mai mari GAL-uri din Gorj, prin care controlează proiectele accesate de primăriile care fac parte din acesta, dar și proiecte accesate de cetățenii din aceste comune, iar acum vrea să acceadă la nivelul următor, în Parlamentul României. Urmează traseul clasic folosit de cei care au îndepărtat electoratul de clasa politică.

  Unul dintre primarii care a participat la întâlnirea cu Iordache este cel de la Bolboși, localitate care are foarte mulți cetățeni angajați la Ydail. Bolboși face parte și din GAL-ul condus de Ion Iordache. Practic, întâlnirea de la Dragotești cu primarii ar fi trebuit să fie o întâlnire legată de acel Grup de Acțiune Locală, Sudul Gorjului, condus de Iordache.

  ”A fost o întâlnire și o dezbatere pe tema alegerilor și nu numai alegerilor. Era o discutie dacă dumnealui ajunge în Senat să susțină și lumea asta de jos, noi primarii și orice cetățean care are atâtea și atâtea probleme care pleacă de aici din comunitățile noastre. Și dumnealui a vrut să aibă întâlniri cu toți primarii, cu toată lumea, să afle problemele de la noi că nu se poate întâlni cu toți cetățenii din comună, noi să fim vocea cetățenilor. Asta a fost toată dezbaterea, pe niște proiecte cu asociația pentru un centru de fructe și legume, mai multe pe care dumnealui le are deja în aplicare, având un istoric cu problemele astea și știe care sunt problemele cu care se confruntă fiecare comunitate. A fost și filmată, nu era nicio supărare. Noi, comuna Bolboși colaborăm cu firma domnului Iordache, care a făcut multe lucrări pe aicea, chiar și drumul județean. Plus că sunt foarte mulți oameni angajați la dumnealui, care sunt din comuna Bolboși”, a declarat primarul localității Bolboși, Viorel Rotaru.

  În filmul de promovare al lui Iordache apare și Tudor Oiță, primarul localității Negomir. Acesta a declarat că nu știa de realizarea vreumui filmuleț de promovare al candidatului Ion Iordache. A fost la întâlnirea cu colegii săi primari pentru că este vicepreședinte al GAL-ului și sunt chestiuni de discutat.

  ”Nu știam de acest videoclip. Eu am fost invitat la o întâlnire, era primarul de la Dragotești, primarul de la Bolboși, pentru că ne dorim să facem un ADI pentru alimentare cu gaze și am înțeles acolo că avem  o întâlnire de lucru. Am fost la primărie la Dragotești, la care a participat și domnul Iordache. Și acolo, dumnealui ne-a întrebat dacă discutăm probleme de identificare a soluțiilor pentru comunitățile locale. Bineînțeles că ne cunoșteam. Am participat la foarte multe întâlniri de genul ăsta și am participat pentru un scurt timp de o jumătate de oră la niște discuții pe diferite probleme, mai mult legate de ce am muncit noi pe GAL, pentru că dumnealui e președinte la GAL, iar eu vicepreședinte. Am avut foarte multe întâlniri și pe strategie pentru ce ne dorim să accesăm pentru viitorul exercițiu financiar. Nu știam nici eu că o să apărem în videoclip. Da, am văzut și eu că se filmează, dar m-am gândit că nu mă interesează și nici nu trebuie să mă ascund de nimic, nu am făcut niciun pas către PNL, nu am votat PNL-ul, nu am treabă cu PNL-ul, am fost tot timpul în competiție”, a declarat Tudor Oiță, primarul localității Negomir.

  În ceea ce-l privește pe Sorin Bucurescu, primarul localității Slivilești, acesta a declarat că ”trebuie” să îl ajute pe Iordache. ”O să fie mai multe localități PSD-iste care o să îl ajute pe Iordache. O să ia voturi din mai multe localități PSD-iste. Și șefii de la partid, cel puțin despre mine, știau că într-o oarecare măsură TREBUIE să îl ajut pe Iordache”, a declarat Bucurescu.

  Între Ion Iordache și mai mulți primari din zonă există și alte legături. Șapte primari au făcut cunoștință cu beciul domnesc din cauza contractelor cu Ydail. Nici acum nu sunt scăpați de belea, la câțiva ani de la deschiderea dosarului. Este vorba despre primari care se află încă pe funcții, dar și foști primari: Sorin Bucurescu – de la Slivileşti, Florinel Ţuilă – de la Cătunele, Mihai Calotă – de la Urdari, Adrian Mangu – de la Bărbăteşti, Ilie Pietroi – de la Aninoasa, şi Ion Gruescu, fost primar la Negomir. Ana Ceană, de la Melineşti, judeţul Dolj, este şi ea prinsă în lista inculpaţilor, precum şi Doru Şandru, administratorul Ydail Construct la acea vreme.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: